avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract de comodat -reziliere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract de comodat -reziliere

am incheiat un contract de comodat intre mine si societatea sotului.actualmente sunt in divort cu el si nu mai vreau sa se foloseasca de acel spatiu.precizez ca spatiul este proprietatea la amandoi dar societatea este numai al lui. in acest caz eu cum pot rezilia acel contract ? vreau sa-mi plateasca chirie pana cand vom incheia divortul si voi cere partajul. se mai poate face ceva? contractul este pe 5 ani si a fost incheiat in luna mai anul acesta. in contract se precizeaza ca se poate rezilia cu acordul partilor,dar el refuza.
eu ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:38, 19 Decembrie 2011
Pana la partaj nu puteti face nimic, este si el coproprietar pe imobil, si implicit semnatar al contractului din partea comodantilor.
Se prezuma ca foloseste partea lui de proprietate pentru firma.
Veti putea cere rezilierea numai dupa efectuarea partajului si numai asupra cotei - parti care va va reveni in urma hotararii judecatoresti dispuse in partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare sediu firma apartament - soti divortati kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O sotie si-a infiintat o firma si a stabilit sediul acesteia acasa, cu acordul sotului. Dupa o perioada sotii au divortat, iar sotul care nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea problema. familia mea detine un apartament ... lauragb lauragb Buna ziua, Am urmatoarea problema. Familia mea detine un apartament cumparat in 1/3 de noi si 2/3 de un alt proprietar. Eu in acest moment locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Lmobile folosite de o societate - lipsa titlu locativ mvio79 mvio79 Buna ziua, Ma aflu in proces de partaj cu fostul meu sot de doi ani jumate.Societatea la care el este unic asociat, inca din timpul casatoriei a deschis ... (vezi toată discuția)