avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plata in avans abonament internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plata in avans abonament internet

Buna ziua,

as dori sa stiu daca este legala solicitarea platii on avans a abonamentelor pentru telefon mobil/internet si care este legea ce reglementeaza acest lucru.

Mentionez ca am dorit sa achizitionez on line un produs de la una din firmele de telefonie ce opereaza pe teritoriul Romaniei si mi s-a cerut plata abonamentului in avans.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: TEREC ANDREI , utilizator 14:53, 21 Decembrie 2011
SIGUR SI LEGAL NU STIU DACA E DAR ASA AM PATIT SI EU AM PLATIT ABONAMENTUL PE O LUNA IN AVANS,SUNT CURIOS SI EU
72bluesky a scris:

Mentionez ca am dorit sa achizitionez on line un produs de la una din firmele de telefonie ce opereaza pe teritoriul Romaniei si mi s-a cerut plata abonamentului in avans.


Va referiti la o solicitare verbala sau aveti un draft de contract in care este specificata aceasta obligativitate?

Plata in avans pentru servicii ce urmeaza a fi furnizate nu este legala.
Din cauza asta, unii mari operatori de internet/TV au fost nevoiti sa renunte la aceasta practica.
Din cate stiu eu intotdeauna cei de la telefonie au cerut plata in avans. De obicei pe 3 luni. Nu stiu cat e de legal, explicatia e ca vor sa fie protejati ca nu cumva sa-i lasam cu ochii in soare si sa nu mai platim cand ne-am vazut cu telefonul in mana....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primit colet fara ramburs DorelAelenei DorelAelenei Buna ziua, am primit un colet de la o firma cu care am vorbit pe mail, eu ma asteptam sa vina produsul cu ramburs, dar a venit direct fara. Nu am primit ... (vezi toată discuția)
Abonament rcs-rds lalala345 lalala345 Buna ziua!In data de 1 august 2015 am vandut apartamentul (l-am eliberat),pe 21 fata care a cumparat a preluat abonamentul de tv si internet.abonametul meu era ... (vezi toată discuția)
Transfer abonament internet / tv la rcs Popesku Popesku Buna ziua, in 11.2014 am facut un abonament la RCS pentru internet si Tv, apoi in 01.2016 a trebuit sa ma mut, implicit sa mut si serviciile la noua adresa. ... (vezi toată discuția)