avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Primit colet fara ramburs
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Primit colet fara ramburs

Buna ziua, am primit un colet de la o firma cu care am vorbit pe mail, eu ma asteptam sa vina produsul cu ramburs, dar a venit direct fara. Nu am primit informatii pe mail despre modalitatile de plata. In colet era o factura pe numele altei persoane din alt judet, doar pe foaia de la curier era numele meu. Ce se intampla in cazul in care refuz sa mai platesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
DorelAelenei, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:18, 6 Mai 2020
De ce ati face asta ? produsle e la dvs, e ok ? ATunci de ce sa nu il platiti ca nu inteleg ?
Sunt curios, ce se intampla cand primesti o astfel de factura, si nu o platesti. De obicei firmele asteapta sa primeasca banii, apoi trimite produsele, exclus ramburs. Am platit deja produsele respective, dar a fost un caz neobisnuit pentru mine si eram curios ce implicatii legale are asta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
DorelAelenei, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De obicei firmele asteapta sa primeasca banii, apoi trimite produsele, exclus ramburs.

nu exista un astfel de obicei, se plateste on line cu cardul sau ramburs cash.
Daca nu ati platit on line si nici ramburs, va vor da in judecata daca nu vreti sa platiti si nici bunul nu l-ati dat retur in timp util.
Practic, veti plati inzecit acel produs.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
gi-jane2, moderator
Nu cred. Asta este o escrocherie contra careia avertizeaza emisiunile TV olandeze. Ori returnati produsul pe cheltuiala firmei, ori il pastrati (aveti dreptul), in orice caz nu platiti nimic, este vina lor ca v-au trimis un produs si va cer ulterior banii pe el, cu exceptia cazului in care ati incheiat in prealabil un contract de cumparat pe credit. Acest contract trebuie semnat cu plaivazul pe hartie, nu este suficient acordul telefonic sau apasat tasta 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Returnare produse achizitionate on-line deida deida In cazul unui retur de produs achizitionat on-line exista obligatia legala a vanzatorului sa achite pe loc prin ramburs contravaloarea produsului returnat fara ... (vezi toată discuția)
Pot refuza plata celui de-al doilea produs? Ionu30 Ionu30 Buna ziua ., Acum ceva timp am facut comanda la 2 produse( identice) de la un magazin online. Cei de firma respectiva mi'au pus pe mail o ... (vezi toată discuția)