avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De ce nu a fost modificata legea pensiilor?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De ce nu a fost modificata legea pensiilor?

Ca urmare a Recursului in interesul legii al ICCJ la Decizia nr.5/20.09.2010 privind stabilirea si recalcularea pensiilor prin luarea in considerare a formelor de retribuire in regim prelungit nu trebuia ca si Legea pensiilor sa fie modificata ca atare, cuprinzand explicit si aceasta forma ca facand parte din calculul pensiei ?
Daca tot s-a dat OUG nr 4/2005, de ce nu a fost inclusa si aceasta forma de retribuire in recalcularea pensiilor. Sau acum suntem mai destepti decat acum 6 ani?
Nu de alta, dar cunosc destule unitati care nu au virat la CAS decat sumele aferente salariului tarifar si al sporului de vechime. Deci, cum e ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:40, 20 Decembrie 2011
iordachecornel a scris:
Ca urmare a Recursului in interesul legii al ICCJ la Decizia nr.5/20.09.2010 privind stabilirea si recalcularea pensiilor prin luarea in considerare a formelor de retribuire in regim prelungit nu trebuia ca si Legea pensiilor sa fie modificata ca atare, cuprinzand explicit si aceasta forma ca facand parte din calculul pensiei ?

:) Pentru ca actele normative abrogate nu mai pot fi modificate. Decizia nr. 5/2010 a ICCJ se refera la interpretarea unor prevederi din Legea nr. 19/2000 si din OUG nr. 4/2005, chiar daca a fost publicata in Monitorul Oficial in martie 2011.

iordachecornel a scris:
Daca tot s-a dat OUG nr 4/2005, de ce nu a fost inclusa si aceasta forma de retribuire in recalcularea pensiilor. Sau acum suntem mai destepti decat acum 6 ani?

:giggle: Nu stiu, sa intrebam Guvernul Romaniei.

iordachecornel a scris:
Nu de alta, dar cunosc destule unitati care nu au virat la CAS decat sumele aferente salariului tarifar si al sporului de vechime. Deci, cum e ?

Si eu stiu, dar pe dvs. si pe mine nu ne crede nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere drepturi pensie/munca in acord sdsr1 sdsr1 Buna ziua! Sunt un pensionar limita de varsta din anul 1997. In prezent am varsta de 68 ani. Am lucrat continuu la UREMOAS (URBIS SA) Bucuresti timp de 33 de ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 30/2009 a iccj - venituri realizate in acord, ore suplimentare etc. jack electro jack electro citat: \"În şedinţa din 16 noiembrie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie constituită în Secţii Unite, a soluţionat un număr de ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 19/2011 a inaltei curti de casatie si justitie eugenchis eugenchis Buna seara. As dori punctul d-voastra de vedere,in legatura cu Decizia 19,din 17-10-2011 a Inaltei Curti De Casatie Si Justitie.CNPP este obligata sa puna in ... (vezi toată discuția)