avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tremen introducere actiune de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tremen introducere actiune de partaj

Sunt in divort si am primul termen pe 16 octombrie. Initial am convenit cu sotia sa-i ramana ei apartamentul pentru ca tot la ea vor ramane si cei 2 copii rezultati din casatorie. Problema e ca acum 2 ani am facut un imprumut in banca pentru a face unele imbunatatiri in apartament si mai am de platit inca 3 ani de acum incolo deoarece creditul e facut pe numele meu.As avea nevoie de ajutor pentru a putea iesi cu bine din aceasta situatie deoarece nu voi putea achita si rata la banca si pensia alimentara pentru copii. As dori sa stiu daca pot introduce la primul termen de divort o cerere prin care sa solicit instantei sa se pronunte si asupra partajului deoarece eu m-am mutat in alt judet si mi-ar fi foarte greu sa ma deplasez in judetul in care amvem apartamentul daca as opta pentru a deschide actiunea de partaj separat fata de divort.
Va multumesc anticipat pentru ajutor si sper ca voi gasi raspunsurile care ma vor ajuta sa ies din aceasta incurcatura.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2008
Loredana Puscasu,
chiar daca introduceti cererea de partaj la primul termen de divprt acestea se vor judeca tot separat, urmand a fi doua dosare distincte. solutia este sa va angajati un avocat in judetul de unde v-ati mutat si sa va reprezinte acesta.
S-a modificat procedura? Cererea de partaj nu mai poate fi judecată odată cu cererea de divorţ, ca cerere accesorie?

Liviu S.Bordaş

Dar voi putea obtine ceva la proces avand in vedere faptul ca am deja retinere din salariu o rata de 300 ron?Va lua instanta in considerare acest aspect? Sau imi va fixa si o treime din salariu pensie de intretinere plus 300 ron rata la banca, nu se va gandi ca nu voi avea cu ce sa ma intretin?
Se pot judeca impreuna, evident...
Mergeti insa la un vaocat pentru a rezolva cu pensia de intretinere, sa vedeti ce sanse aveti... sa vedeti cum sa rezolvati, ce anume sa cereti in partaj... caci se partajeaza si creditele, ca sa ma exprim astfel...
Dar faceti asta inainte de primul termen, sa nu treceti peste momentul in care outeti, procedural, modifica cererea.
Depinde si de cine e reclamant, cine e parat, modul in care se modifica cererea...

Bafta!
Eu sunt reclamantul iar parat e sotia mea. Initial am convenit sa-i ramana ei apartamentul cu conditia sa plateasca imprumutul la banca insa acum s-a razgandit si vrea sa ramana si cu apartamentul si sa platesc eu si pensie de intretinere pentru copii si rata la banca.Intrebarea mea e: cand se poate modifica cererea de chemare in judecata?Nu pot depune o cerere accesorie prin care sa se judece si partajul, in ziua in care am primul termen de judecata?Timpul e destul de scurt , eu am proces pe 16 octombrie, cum sa procedez?Sa trimit cererea pentru partaj prin posta?

Alte discuții în legătură

Despre pensia alimentara: sunt reclamant intr-un proces de divort. ... End3r End3r Despre pensia alimentara: Sunt reclamant intr-un proces de divort. Locuiesc impreuna cu sotia si mama celor 2 copii ai nostri intr-un imobil contractat prin ... (vezi toată discuția)
Procedura divort; partaj dasichh dasichh Am achizitionat impreuna cu sotia o locuinta prin programul prima casa anul trecut in luna mai. In acest moment doresc sa deschid procedura de divort si as ... (vezi toată discuția)
Reducere/modificare pensie de intretinere minor ankhme ankhme Buna ziua, Incepand cu aceasta luna mi s-a terminat contractul de munca, devenind somer. In aceste conditii as dori sa mi se modifice/micosreze pensia de ... (vezi toată discuția)