Sunt in divort si am primul termen pe 16 octombrie. Initial am convenit cu sotia sa-i ramana ei apartamentul pentru ca tot la ea vor ramane si cei 2 copii rezultati din casatorie. Problema e ca acum 2 ani am facut un imprumut in banca pentru a face unele imbunatatiri in apartament si mai am de platit inca 3 ani de acum incolo deoarece creditul e facut pe numele meu.As avea nevoie de ajutor pentru a putea iesi cu bine din aceasta situatie deoarece nu voi putea achita si rata la banca si pensia alimentara pentru copii. As dori sa stiu daca pot introduce la primul termen de divort o cerere prin care sa solicit instantei sa se pronunte si asupra partajului deoarece eu m-am mutat in alt judet si mi-ar fi foarte greu sa ma deplasez in judetul in care amvem apartamentul daca as opta pentru a deschide actiunea de partaj separat fata de divort.
Va multumesc anticipat pentru ajutor si sper ca voi gasi raspunsurile care ma vor ajuta sa ies din aceasta incurcatura.
În condiţiile art.132 C.proc.civ., reclamantul poate să modifice sau să completeze obiectul iniţial al cererii de chemare în judecată. Astfel, la prima zi de înfăţişare, reclamantul va putea solicita instanţei un termen pentru întregirea sau modificarea cererii. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea facerii întâmpinării (art.132 alin.1 C.proc.civ.).
Multumesc pentru raspunsuri! E posibil ca modificand cererea de chemare in judecata, si introducand pe langa actiunea de divort si actiunea de partaj, sa se prelungeasca procesul? Sotia mea nu vrea sa-mi dea certificatul de casatorie ca sa-mi pot face mutatie pe noua adresa(mentionez ca m-am mutat in alt judet) si nu vrea sa-mi dea nici contractul de la apartament pentru a putea depune o copie la instanta.O pot obliga in vreun fel?
cu privire la actele care se afla la sotia dvs, puteti solicita instantei ca in baza art. 172 Cod proc civ sa o oblige sa le infatiseze fiind necesare cauzei. Astfel veti obtine si dvs de la dosarul cauzei copii de pe acestea.
Ce venit trebuie sa am pentru a putea cere asistenta juridica din oficiu?Am inteles ca daca nu dispun de bani pentru a fi reprezentat de un avocat, exista o lege care prevede ca pot fi asistat de un avocat in mod gratuit insa as vrea sa stiu care sunt conditiile si mai ales urmarile ce vor surveni dupa terminarea procesului.