Am achizitionat impreuna cu sotia o locuinta prin programul prima casa anul trecut in luna mai. In acest moment doresc sa deschid procedura de divort si as dori sa stiu care sunt pasii care trebuie urmati si de asemenea ce presupune partajul - una din conditiile programului prima casa este interzicerea instrainarii proprietatii imobilului pentru o perioada de 5 ani.
Divortul incepe cu depunerea unei cereri de chemare in judecata si de aici difera foarte mult procedura dupa cum sotia este sau nu de acord cu actiunea.
Despre partaj, trebuie ca banca sa fie introdusa in proces pe de o parte pentru a-i fi opozabila hotararea, iar pe de alta parte trebuie sa stiti ca aveti nevoie de acordul bancii pentru a instraina bunul sau pentru a fi atribuit unuia dintre coproprietari.
imi recomandati un mediator in aceasta situatie? din discutiile cu sotia dorim un divort cu acordul ambelor parti. ideea e ca apartamentul doresc sa ii ramana sotiei insa ea singura nu isi permite creditul. banca ne+a spus ca proprietarul nu poate fi schimbat timp de 5 ani. cu alte cuvinte nu putem modifica nimic in contractul de vanzare cumparare. se poate face mai intai divortul si partajul peste 4-5 ani? in conditiile in care sotia se angajeaza sa plateasca ratele pana cand va fi posibil partajul trebuie incheiat vreun act oficial in care sa se consemneze ca eu renunt la partea mea de apartament si ca ea va plati ratele in continuare? va multumesc.
Divort/cale amiabila
iuli113
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)