avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-partaj

Buna ziua .Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi.Sotul meu ne-a parasit pe mine si fiica noastra,dupa o luna a inaintat actiune de divort Problema e ca avem un apartament cu ipoteca la banca pe o perioada de 30 ani din care am achitat ratele o perioada de 2 ani pana acum. Sotul meu nemailocuind cu noi ma suna si-mi spune ca va trebui sa achit eu ratele,ele fiind pe numele lui,deoarece in cazul neplatii banca va scoate casa la licitatie.Intrebarea e ;Ce e de facut?deoarece eu as dori sa raman cu casa,dar daca el nu e de acord sa-mi cedeze mie?cu banii care-i achit la banca pana in momentul partajului cum se va proceda?cum voi demonstra ca am platit eu?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:57, 10 Decembrie 2009
Imparteala prin atribuire , dumneavoastra incumbandu-va obligatia de despagubire pentru ratele platite de catre sot , poate fi facuta in favoarea dumneavoastra , in pofida oricaror opozitii.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
solicitati in instanta atribuirea imobilului , cu obligatia platii sultei catre fostul sot . dvs. veti prelua si creditul ipotecar, urmand asa cum v-a spus si colega ioana, sa-l despagubiti pe fostul sot, pt. ratele achitate.
taxa de timbru in cadrul procesului de partaj este in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa ies de pe un contract de prima casa! bogdanc1983 bogdanc1983 Buna ziua! In urma cu 3 ani am achizitionat un apartament prin programul prima casa impreuna cu sotia mea ( eu titular iar ea codebitor )! Ulterior am ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract credit cris-cris cris-cris Buna ziua, Detin un apartament luat prin credit ipotecar la care fostul sot este titular si eu sunt codebitor. In urma partajului apartamentul a ramas in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)