avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia la sanatate ptr.pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia la sanatate ptr.pfa

Sora mea este bugetara(profesoara) si are un PFA din oct.2011.Trebuie sa plateasca contributia la sanatate de 5,5% ? Cat si pana cand?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:24, 20 Decembrie 2011
Cu impunerea etimativa de la infintare merge la sanatate si-i face contrat si calcul si plateste pe trim.4 apoi la anul cind are decizia finala si noua impunere face pe 2012.
Plateste 5.50 % din veniturile declarate.
Multumesc ptr.raspuns, dar as vrea sa-mi precizati care e termenul limita ptr.veniturile declarate pe 2011?
Contributiile la sanatate au aceeasi baza de calcul si aceleasi termene ca si impozitul pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile de plata la fondul national unic de asigurari sociale de sanatate anin 312 anin 312 Buna ziua va rog sa-mi spuneti cum e cu CAS-urile Parintii mei au infintat o activitate familiara in 1999. acum a primit o decizie de impunere cu datorii ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii de plata catre stat melinda1 melinda1 PFA - expert contabil a incheiat un contract de prestari servicii cu o societate. Care sunt obligatiile de plata catre stat? PFA are si calitate de pensionar. (vezi toată discuția)
Contract de colaborare cu pfa? Scrat Scrat Vreau sa infiintez un pfa cu obiect de activitate traduceri si cursuri de limba engleza. Deoarece multi cursanti au cerut cursuri de limba germana, am ajuns la ... (vezi toată discuția)