avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intreprindere indivduala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intreprindere indivduala

Daca o intreprindere individuala nu isi achita datoriile catre stat si catre angazatii se poate pune sechestru pe sediul firmei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 19 Decembrie 2011
Da, se poate pune sechestru pe bunurile firmei ... dar numai daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens ... Potrivit art.591 C.proc.civ., ccreditorul care nu are titlu executoriu, dar a carui creanta este constatata prin act scris si este exigibila, poate solicita infiintarea unui sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale debitorului, daca dovedeste ca a intentat actiune.
Acelasi drept il are si creditorul a carui creanta nu este constatata in scris, daca dovedeste ca a intentat actiune si depune, o data cu cererea de sechestru, o cautiune de jumatate din valoarea reclamata (alin.2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator ELENA Enache ELENA Enache Societatea unde lucrez este cu capital integral de stat. Ea nu-si mai poate onora obligatiile salariale si nici contractele incheiate pana acum . In contractul ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator calinionut calinionut Speta pe care doresc sa o prezint aici si cu privire la care sper ca voi primi ceva sfaturi se refera la o actiune in pretentii nascute in urma unui pretins ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale de la societate care se desfiinteaza sammy44 sammy44 Am un proces pe rol cu societatea la care am lucrat, am cerut acordarea drepturilor salariale neacordate , dar am auzit ca societatea se va autodizolva. in ... (vezi toată discuția)