avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aport propriu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aport propriu

ce inseamna si cum se calculeaza?
Cel mai recent răspuns: oanazzuro , utilizator 17:11, 13 Ianuarie 2012
eu tin contabilitate in partida simpla nu in partida dubla si deci nu folosesc conturi dar ma inyteresa DOCUMENTUL ca trebuie sa inregistrez aportul in CASERIA unitatii cu un document si nu stiu ce DOCUMENT trebuie sa folosesc
din cate stiu eu se face prin dispozitie de plata/incasare dar nu sunt sigura daca folosesc dispozitie de plata/incasare - trebuie sa mai fac si chitanta sau ajunge doar chitanta? sau doar dispozitia de plata/incasare?
Documentul care stabileste suma corespunzatoare varsamantului este actul constitutiv al societatii comerciale. Acesta indeplineste rolul de document justificativ pentru contabilitate, impreuna cu foile de varsamant, care atesta efectuarea operatiunilor in contul deschis in acest scop pe numele viitoarei societati.
Alimentarea casieriei se face in baza unui contract de imprumut al asociatului si a dispozitiei de incasare.

Alimentarea casieriei se face in baza unui contract de imprumut al asociatului si a dispozitiei de incasare.
multumesc mult asta era tot ce voiam sa aud
=D>
o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social prin aport in numerar monika2010 monika2010 Buna ziua, Am si eu o intrebare, un srl,doreste o marire de capital de la 200 lei la 2000lei, prin aport in numerar,ce acte trebuie intocmite si cum se ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin conversia imprumutului scorus69 scorus69 Buna sera va rog sa mi spuneti daca se poate face majorare capital social cu suma imprumutata de asociat catre firma si existenta in contul 4551.Daca da ce ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social JENIFER JENIFER La un srl administratorul si asociatul detin 50% fiecare parti sociale.S-au hotarat sa majoreze capitalul social cu 90.000 lei,fiecare creditand firma cu cate ... (vezi toată discuția)