avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dece politia romana tegiverseaza dosare ne terminate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dece politia romana tegiverseaza dosare ne terminate?

In data de 15-03-2011 am cumparat un Audi A4 din Giurgiu cu numar de inmatriculare BT-8827-BM, iar pe data de 26-03-2011 mi-a fost furat cu toate actele masini plus alte bunuri si bani, de catre niste infractori care ii cunosc, am fost la politia furturi auto din Candiano Popescu pentru a depune reclamatie iar acolo cand am depus reclamatia am indentificat pe computerul politistilor infractori iar politisti mi-au spus ca ma vor suna dupa cateva zile pentru indentificarea infractorilor dupa plansele foto. De atunci pana cand m-au chiemat pentru recunoasterea de pe plansele foto au trecut 6 luni, iar de cand am depus prima reclamatie pana acum in data de 19-12-2011 politisti nu au facut nimic. Pot sa ma constitui parte civila in instanta pentru a fi despagubita cu daune morale si materiale de catre politistii care au aminat dosarul si nu a lucrat in el?
Cel mai recent răspuns: Pavel1987 , utilizator 21:58, 7 Mai 2012
nu pot sa ii dau pe politisti in judecata sa imi plateasca daunele provocate in urma furtului, pentru ca nu si-au facut meseria si tine dosarul blocat si ascuns?
Eu in momentul de fata nu stiu la ce politist se afla acum pentru ca am inteles ca nu se mai ocupa acei doi politisti.
Dupa cum v-am spus, vedeti ce procuror supravegheaza urmarirea penala si lasati momentan politistii.
Nu puteti da in judecata politistii pt a va plati masina.
Sa inteleg ca dvs nu sunteti nici macar proprietarul masinii?
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
ContSters178374, utilizator
In actele de drept ale masini este un Bulgar proprietar iar eu am facut doar act de vanzare-cumparare, iar asigurarea este RCA.
kata977 a scris:

- Pot sa ma constitui parte civila in instanta pentru a fi despagubita cu daune morale si materiale de catre politistii care au aminat dosarul si nu a lucrat in el?
- Am facut o plangere la amticoruptie impotriva politistilor de la candianu popescu care se ocupa de caz. Este bine?
- Nu pot sa ii dau pe politisti in judecata sa imi plateasca daunele provocate in urma furtului, pentru ca nu si-au facut meseria si tine dosarul blocat si ascuns?
- In actele de drept ale masini este un Bulgar proprietar iar eu am facut doar act de vanzare-cumparare, iar asigurarea este RCA.

Nu am citit niciodata aberatii mai mari ca in acest thread !!!
Deci pe scurt, ati facut rost de un autoturism din Bulgaria care este proprietatea altei persoane iar dumneavoastra sunteti doar utilizatorul caruia i s-a furat masina cu toate documentele de provenienta in interior ....
Ati facut plangere penala si intrucat politistii nu au reusit sa probeze activitatea infractionala a indivizilor indicati de dumneavoastra, aveti pretentia ca sa fiti despagubit de catre stat ... pentru un autoturism cumparat din Bulgaria.
Oare dumneavoastra v-ati gandit cum pot organele de politie sa ii dovedeasca pe indivizii respectivi prin probe temeinice si nu doar prin banuieli si "inregistrari video"?
In fine ... poate ar trebui sa va analizati mai bine grupurile de prieteni, mai ales ca ii cunoasteti pe indivizii care v-au sustras autoturismul si sa va achizitionati in viitor masini cu o provenienta sigura si cu acte in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie politist qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu unde pot depune o reclamatie unui politist care refuza sa imi dea detalii despre doua dosare.Am depus la politie o ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinta Vladadrian22 Vladadrian22 Buna ziua. Mi-a fost spart apartamentul si am sesizat politia . Au venit au constatat, au luat probe si au plecat . Si de 2 ani nu am fost chemat la politie ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)