avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... va rog o parere - prelucrarea datelor cu caracter ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

va rog o parere - prelucrarea datelor cu caracter personal

Am facut o cerere la un prestator de servicii,in atentia compartimentului juridic , instituie publica,pentru a ma interesa de debitele mamei mele defuncte de care am aflat tangential, printre altele am solicitat si o copie a contractului de utilitati.Am discutat personal cu unul dintre juristi,nu mi-a dat nr de inregistrare dar mi-a scris personal pe cerere nr sau de telefon mobil. Ulterior mi -a comunicat telefonic(am lista conv telefonice efectuate )ca trebuie sa depun documente din care sa reiasa ca sunt fiul acsteia,ca asa a spus ,seful de birou,ca altfel nu imi pot da informatii..Am facut alta cerere,am luat nr de inregistrare si am anexat copii : C. deces mama ,CI a mea si declaratie de acceptare a mostenirii.Suntem 2 frati.

Urmare a acestei cereri mi s-a dat numai o insiruire de numere de facturi, nu ceea ce eu cerusem ,si nici o copie a contractului de utilitati.

In schimb folosindu-se de documentele mele(CI. C. deces mama ,declaratie de acceptare) au deschis o actiune ,somatie de plata , prin care ma introduc in cauza ca mostenitor (in calitate de debitor alaturi de defuncta?,, citez :,,... solicitam si introducerea in cauza ,alaturi de defuncta a mostenitorului X...pai cum mai chemi in judecata o persoana fara capacitate de folosinta?,si un mostenitor ??? ),la actiune nu au depus nimic in afara de copiile documentelor pe care eu le-au atasat eu , unei cereri adresate directorului,pentru a-mi da cele solicitate (si a justifica calitatea mea de fiu asa cum au cerut) .

In aceasta situatie datele mele cat si ale defunctei mae au circulat liber prin circuitul postal, neprotejate, fiind la vederea publica, putind fi dezvaluit CNP,si alte date de identificare.

1) Avea dreptul aceasta instituie(in antet nu acrie ca este operator de date cu caracter personal, o institutie furnizoare de caldura) sa sa foloseasca de documentele trimise de mine in alte scopuri ?sau trebuia cumva sa faca o cerere catre Autoritatea Nationala de prelucrarea datelor pentru a lua acordul acestora ,pentru prelucrarea datelor mele?Intre mine si ei nu exista niciun fel de raport juridic.

2) Pentru a ,,depista'' mostenitorii unei persoane decedate si introducerea lor intr-o cauza nu trebuiau facute demersuri legale la camera Notarilor publici sau Instanta ,pentru a vedea care sunt si cati mostenitori sunt ?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
leusan, utilizator
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 16:10, 26 Decembrie 2011
Pentru a vedea daca institutia respectiva a notificat ANSPDCP in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal a clientilor sai, accesati pagina [ link extern ]
Nu a notificat pe nimeni nici nu avea timp, m-am interesat.
Ce pot face in continuare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in urmatoarea situatie? leusan leusan TAtal meu a decedat ,am ramas mai multi mostenitori.(mama este si ea decedata) A locuit cu unul dintre frati , care este un nemerrnic.Am aflat in 2011 ca ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent marrra marrra tatal meu a decedat in 2008 avea abonament la orange din cauza boli si a lipsei de bani am ramas in urma cu plata 2 luni la scurt timp a decedat am fost am ... (vezi toată discuția)
Legea prelucrarii datelor cu caracter personal nrgia nrgia Buna ziua, As aprecia daca ma puteti ajuta cu o parere despre existenta si incalcarea legii prelucrarii datelor cu caracter personal - nu sunt sigur daca se ... (vezi toată discuția)