TAtal meu a decedat ,am ramas mai multi mostenitori.(mama este si ea decedata)
A locuit cu unul dintre frati , care este un nemerrnic.Am aflat in 2011 ca tata ar avea datorii la numiti furnizori.
Eu personal am depus o cerere catre unul dintre ei pentru a mi se comunica care este marimea debitului ,raspunsul fiind din partea acestora ca trebuie sa prezint dovezi ca sunt mostenitor.
Am depus dovezile dar stupoare !!.Firma respectiva se foloseste de datele pe care mi le-a cerut pentru a ma cita numai pe mine ca mostenitor (desi suntem 4 frati) intr-o cauza de repunere pe rol ,actiunea fiind introdusa impotriva tatalui meu in 2011 cand acesta era decedat de 3 ani.(din 2008)
Firma respectiva s-a folosit de datele mele cu caracter personal si acestea au circulat prin posta neprotejate,fiind anexate la CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA,FARA SA-MI SPUNA IN CERERE PENTRU CE ESTE CHEMAT IN INSTANTA(OBIECTUL ACTIUNII).Practic nu exista intre mine si ei niciun raport juridic .
Mi-au solicitat sa fac dovada calitatii de mostenitor pentru a-mi putea furniza date despre datoriile tatalui si asta am facut,iar ei le-au folosit abuziv..
M-am interesat la autoritatea Nationala De Prelucrarea datelor si firma nu a facut nici o adresa catre ei .
Va rog sa ma indrumati ce pot face in aceasta situatie pentru ca doresc sa fie trasa la raspundere persoana care s-a folosit de datele mele.
Nu introducerea in cauza ma deranjazeaza, ci modul parsiv in care am fost introdus in cauza .
nu trebuia ca ei sa afle mostenitorii prin demersuri legale?cum ii pot trage la raspundere si va rog si baza legala pe care ma pot sprijini?.
Nu prea cred ca aveti cum sa-i trageti la raspundere pentru faptul ca anexat actele de stare civila la cererea de chemare in judecata.Problema ar fi alta ,tatal dvs avea bunuri ,daca nu ,puteti sa formulati o intampinare in care sa aratati ca nu ati aceptat succesiunea tatalui dvs ,deci nu aveti calitate procesuala pasiva.Revin si arat ca potrivit procedurii civile se anexeaza intotdeauna la cerere inscrisurile de care intelege partea sa se prevaleze in sustinerea pretentiilor sale.Am accentuat acest lucru pentru a nu a abate atentia de la ceea ce este cu adevarat important,exonararea dvs de la plata.Pe de alta parte daca datoria depaseste termenul de 3 ani ,aceasta este prescrisa.Deci vedeti si dvs analizati,va inteleg frustarea dar actionati de asa maniera ca sa va fie bine dvs.
Nu asta ma ingrijoreaza pentru ca am depistat ca nu este semnat de tata contractul ci de fratele meu.Asa ca oricum nici acesta nu avea calitate procesuala nefiind insusit prin semnaturade catre el.
Pe mine asta ma deranja de fapt faptul ca nu sa interesat nici ca suntem 4 frati si mi-afolosit datele cu caracter personal fara acordul meu.
Suspendare proces
annaon
Buna ziua,
Tatal meu este in proces cu nepotul lui pentru niste cheltuieli de avoocat care l-ar fi reprezentat la politie.INTREBAREA este urmatoarea; tatal ... (vezi toată discuția)