avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul costuri incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul costuri incalzire

Buna ziua.Am un apartament de 3 camere cu repartitoare de caldura de la firma Techem.Din luna septembrie 2011 nu mai locuieste nimeni acolo, iar pe factura de caldura am platit pentru luna noiembrie 2011 suma de 104 lei.Apartamentul de dedesuptul nostru are centrala proprie, iar factura pe noiembrie a fost cu suma de 43,5 lei.Un alt apartament de la parter, tot cu centrala proprie, a avut factura de 93 lei.As dori sa stiu de unde sunt aceste mari diferente, in baza carui act normativ se fac calculele de incalzire si unde pot reclama eventualele neconcordante in calculul costurilor de incalzire.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:34, 20 Decembrie 2011
[ link extern ]
La momentul in care ati hotarat sa nu mai locuiti in apartament ati informat oficial asociatia de proprietari?
In situatia in care aveti suspiciuni privitoare la corectitudinea modalitatii de calcul costuri individuale,in temeiul art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 formulati in termen de 10 zile de la afisare listei de intretinere contestatie la presedintele de asociatie
Presedintele este obligat sa va raspunda in termen de 7 zile
Primul pas trebuie sa-l faceti la sediul as. prop. - eventual contestand valorile intretinerii (ma rog, ale incalzirii).
Administratorul, in general are destule cunostinte pentru a va da un raspuns corect, insa in cazul repartizarii costurilor prin repartitoare de costuri, problema s-ar putea sa-l depaseasca pentru ca:
- administratorul comunica firmei care va face calculul incalzirii, cantitatea de energie termica facturata, eventual si valoarea in lei a acesteea;
- in momentul montarii repartitoarelor de costuri in imobilul dvs., firma respectiva a "setat" fiecare repartitor montat pe calorifer conform unor instructiuni primite de la asociatie, dar si tinand cont de o multime de parametri locali (tipul caloriferului, nr. elementi, material, tevi care trec prin incapere, amplasarea apartamentului in imobil, etaj, etc);
- mai trebuie sa stiti ca incepand din acest sezon de incalzire as. prop. impreuna cu firmele au procedat la o inventariere a tuturor corpurilor de incalzire de pe spatiile comune, au montat un repartitor la subsol pentru a determina in final procentul de energie termica ce va fi repartizata tuturor proprietarilor, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate, pentru incalzirea spatiilor comune;
- toate aceste informatii sunt introduse intr-un program de calcul si astfel rezulta repartizarea costurilor pe apartamente, care dupa cum ati observat, fiind si situatii diferite, rezulta si costuri diferite; oricum, asa cum am scris mai sus, trebuie sa va deplasati la as. prop. combinat cu o discutie si cu cei de la firma T - care fie vorba intre noi, dupa ce au platit amenzi destul de grase, au inceput sa-si faca bine... este in interesul lor sa rezolve cat mai corect micile neintelegeri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura la caldura pe luna decembrie - bucuresti ContSters94817 ContSters94817 Unde sa ma adresez pt a verifica daca factura de caldura este corecta si sa-mi explice exact ce reprezinta acele calcule, pe intelesul unui om de ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)
Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)