avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment in timpul reorganizarii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment in timpul reorganizarii

Buna ziua,
Avand in vedere art. 105 alin.1 din L.85/2006, as vrea sa stiu in ce conditii un creditor poate cere falimentul debitorului, atata timp cat planul de reorganizare aduce pierderi averii sale, respectiv de pe hartie nu se transpune nimic in practica, insa onorariile administratorului judiciar, ale avocatilor si alte cheltuieli curg pe fiecare luna din patrimoniul debitorului. Este mai practic in instanta sa actioneze un singur creditor sau impreuna cu ceilalti creditori prin comitetul creditorilor?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 11:00, 6 Ianuarie 2012
Buna seara .
Printr-o simpla cerere adresata judecatorului sindic,in acest sens,care sa fie bine motivata si argumentata .
Marius Bote

Este mai practic in instanta sa actioneze un singur creditor sau impreuna cu ceilalti creditori prin comitetul creditorilor?

Nu are importanta cine face cererea atat timp cat conditiile stipulate in Plan nu sunt respectate
faceti cerere la instanta motivata si cereti intrarea in faliment.
Multumesc pt raspunsuri. Aveti si un model de cerere bine facuta(intemeiata si argumentata)?
firma era in insolventa cu reorganizare , a primit instiintare ca a fost acceptat la cererea unui creditor falimentul;ce obligatii , demersuri are de facut firma in aceasta situatie? mai poate desfasura activitate avand in vedere ca are o lucrare in derulare,plati si incasari?

Alte discuții în legătură

Cerere intrare in faliment facuta de catre creditor impotriva debitorului in timpul procedurii de reorganizare alexmartinescu alexmartinescu buna ziua.va rog,imi poate spune cineva felul in care sa redactez o asemenea cerere?debitorul nu mi a achitat de 4 luni salariul de cand a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)
Faliment, nerespectare plan reorganizare iancu123 iancu123 daca un debitor aflat in reorganizare judiciara, nu isi respecta planul de reorganizare in sensul ca nu isi plateste datoriile pe care singur s-a angajat sa le ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)