avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sef birou resurse umane vs. contabil sef
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sef birou resurse umane vs. contabil sef

Pe scurt: este normal ca biroul de Resurse Umane sa fie subordonat contabilului sef?
Este "desenat" si in organigrama, este aprobat regulamentul cadru in care se specifica acest lucru. Nu contest aici dreptul Directorului de a hotari schema de organizare a locului de munca, dar intreb daca este legala aceasta forma de organizare.
Mentionez ca institutia are 200-250 salariati
Intrebarea mea este cum pot sa dovedesc ilegalitatea acestui fapt si daca ea exista.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:35, 20 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
1. Sunt compartimente care, prin importanta si atributiile lor in cadrul societatii comerciale, apartin direct de director (director general): Resurse Umane, Protectia Muncii, Organizarea Muncii, Social-Administrativ.
2. Compartimentele enumerate mai sus desfasoara activitate utila intregii unitati, nu numai intr-un domeniu, si de aceea ele apartin, in organigrama, de directorul general.
3. Nu exista o lege care sa specifice aceasta, mai ales la unitatile cu capital privat, dar un bun manager, care are minime cunostinte in domeniu sau a urmat un curs de management stie acest lucru.
4. Cu timpul o sa vada ca o astfel de subordonare a comp. RU va dauna bunului mers al societatii (ganditi-va numai ca un contract individual de munca nu poate fi semnat de contabilul sef care nu are nimic de a face cu activitatea comp. RU).
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare si resurse umane in acelasi timp la bugetari adrian_st adrian_st Buna ziua! Am urmatoarea speta. In urma cu ceva ani, in baza unui concurs, am fost incadrat la o INSTITUTIE BUGETARA, ca economist salarizare, in principal, ... (vezi toată discuția)
Circuitul documentelor Eugenia Angelica Fortuna Eugenia Angelica Fortuna Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un circuit al documentelor la Resurse Umane? Unde trebuie sa apara el, deoarece noi nu avem prevazut asa ceva. Orice ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)