avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am fost inselat si acum sunt acuzat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am fost inselat si acum sunt acuzat

Buna ziua!
In urma cu cateva luni am dat la schimb masina mea pe o alta masina si 1300 de euro. In drum spre casa am observat ca motorul se supraincalzea. Dupa o verificare mai atenta am constatat ca sistemul electric menit sa raceasca radiatorul lipsea complet. Ajuns acasa am verificat mai atent actele masinii si am constatat ca asigurarea era falsa, masina fiind inmatriculata in Franta. A doua zi am fost sa schimb 50 de euro si domnisoara de la schimbul valutar mi-a spus ca banii sunt falsi si trebuie sa anunte politia. M-am speriat si am fugit acasa unde am verificat si restul banilor. Toti erau falsi. Atunci l-am sunat pe cel cu care facusem schimbul si i-am spus ca vreau masina mea inapoi, altfel ma duc la politie. Mi-a explicat ca, in primul rand, el nu are nicio vina ca sunt eu prost, in al doilea rand, ca nu o sa-i faca lui politia nimic pentru ca se trage din clan mare de tigani, cu nume mari si cu influenta, si in al treilea rand, ca nu pot sa ma duc la politie deoarece masina mea era inmatriculata in Bulgaria si nu sunt eu proprietarul.
Timp de o saptamana l-am sunat in fiecare zi dar nu am obtinut decat amenintari la adresa mea si a familiei mele. Dupa o saptamana, l-am vazut plimbandu-se cu masina mea prin Bucuresti (desi nu avea permis) si l-am urmarit pana in comuna Bragadiru unde locuia. M-am sfatuit cu mai multa lume, inclusiv cu cel care mi-a inmatriculat masina in Bulgaria si toti mi-au spus sa ma duc sa-mi iau masina ca este A MEA. Avand a doua cheie, m-am dus si mi-am luat masina.
A doua zi, cand m-a sunat el, i-am spus ca o sa-i las masina lui si tot ce avea in masina mea intr-un peco. Insa el nici nu voia sa auda de asa ceva, voia masina mea pentru ca am fost de acord cu schimbul si ca el nu a pretins ca banii ar fi reali, practic el imi sugera faptul ca eu am fost de acord sa dau masina mea la schimb pe masina lui si 1300 de euro falsi. I-am spus atunci sa-si ia gandul de la masina mea insa a inceput iar sa ameninte, sa blesteme si toate cele si m-a scos din sarite si nu i-am mai dat nicio masina.
Cand am facut schimbul eram amandoi cam grabiti asa ca nu am facut niciun fel de act, doar i-am dat cheia de la masina mea, am luat cheia de la a lui si banii si am plecat.
Acum cateva zile am primit acasa o hartie prin care sunt citat la politia Bragadiru in calitate de faptuitor. Ceea ce inseamna ca omul, desi umbla cu bani falsi si face ce face, s-a dus la politie si ma acuza pe mine de ceva.
Acum intrebarea mea este de ce ma acuza, avand in vedere faptul ca nu are acte pe nicio masina. Masina lui o avea tot dintr-un schimb (probabil asemanator cu cel pe care l-a facut cu mine) si proprietarul din acte este francez, iar de la masina mea nu mai are decat cheia. Cineva mi-a spus ca ma acuza ca i-am furat masina mea pe care eu am revandut-o intre timp. Este posibil sa ma acuze ca i-am furat masina mea? Daca se ajunge la proces, ce mi se poate intampla in cel mai rau caz? Avand in vedere clanul din care se trage el, eu mai am vreo sansa sa castig procesul?
Mentionez ca inca am masina lui si sunt dispus sa i-o dau inapoi dar nu se multumeste numai cu atat.
Va multumesc pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:22, 20 Decembrie 2011
am uitat sa mentionez ca am ars banii si am doar o inregistrare video in care se vad arzand
Luand in considerare riscurile inerente la achizitionarea unui bun utilizat,daca mai punem in discutie si persoana mentionata drept vanzator...vati asumat riscuri,in conditiile in care nu ati verificat temeinic starea masinii si nu ati incheiat document legal
Avand in vedere ca persoana cu care ati convenit schimbul de autoturisme a inteles sa formuleze plangere la politie,va revine dreptul sa asteptati sa fiti citat pentru audiere,ocazie cu care veti avea posibilitatea sa va expuneti si sa va probati varianta dvs a succesiunii de evenimente
In lipsa datelor ,este prematur a se preciza daca se va ajunge la instanta,mai ales ca nu exista incheiate inscrisuri autentificate care sa demonstreze acordul partilor referitor la conditiile si termenii schimbului de autoturisme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon uitat si furat din masina unei cunostinte Vladimirrr Vladimirrr Buna ziua.Pe data de 5/11 o cunostinta m-a luat cu masina de acasa si m-a dus pana la cineva in partea de vest a orasului Ploiesti.In masina am verificat ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina printr-un intermediar, am nevoie de un sfat bdan87 bdan87 Va salut, in urma cu o saptamana am cumparat o masina SH cu numere franceze printr-un intermediar.Acesta avea la mana un Contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Asigurare din bulgaria stefan1312 stefan1312 Am un autoturism inmatriculat in bulgaria iar in luna ianuarie a acestui an am fost implicat intr-un accident in care am avariat doua masini.Am dat ... (vezi toată discuția)