Am un autoturism inmatriculat in bulgaria iar in luna ianuarie a acestui an am fost implicat intr-un accident in care am avariat doua masini.Am dat asigurarea(facuta in bulgaria) pagubitilor, iar astazi dupa aproape doua luni unul din soferii implicati in accident m-a sunat si mi-a spus ca el a depus documentatia necesara la firma asiguratoare(corespondentul din romania) si ca cei de aici inca nu au primit un raspuns. Printre altele m-a informat ca intentioneaza sa ma dea in judecata pentru a-si recupera paguba.Intrebarea mea este : ce ar trebui sa fac eu acum ? Sa ma duc la firma de asigurari sa cer socoteala? e normal sa dureze atat pana la primirea unui raspuns? as fi indreptatit daca la randul meu as actiona in judecata firma de asigurari?
Este un lucru stiut ca firmele de asigurari bulgaresti nu platesc pentru accidentele care au loc in afara granitelor!:D
Ce scrie in polita dvs de asigurare? Este valabila si in afara granitelor Bulgariei?
Am verificat si pe asigurare scrie ca e valabila si in afara bulgariei. Se aplica in continuare regula asta, adica este totusi posibil, chiar daca am platit asigurarea (tocmai pentru cazuri de genul asta) sa fiu nevoit sa platesc reparatia din buzunarul propriu? Nu se poate face nimic?
Ce nu inteleg este ca din doua masini accidentate doar una are probleme. Intre bati-l pe celalalt daca a primit confirmare din Bulgaria pt polita dv. Este foarte adevarat ca detinand o polita de asigurare de raspundere civila, indiferent unde este incheiata, firma respectiva trebuie sa-si onoreze obligatiile. Dar asta nu inseamna ca sunt vinovate autoritatile romane ca nu raspund asiguratorii bulgari, corespondentilor lor din Romania. Luati si dv legatura cu corespondentul din Romania al asiguratorului bulgar unde si-a deschis dosar cel accidentat de dv si vedeti care este problema si ce va sfatuiesc ei sa faceti.
Sunt in aceeasi situatie... am fost lovit de catre un "sarantoc ne-patriot" cu un AUDI A6. A trecut deja 1 luna si nu am nici o veste de la asigurator. Autoritatile chiar nu au nici un cuvant de spus ? Domnule daca nu ai bani de taxe nu-ti lua domnule masina ... mergi pe jos, tarane.... Autoritatile romane sunt pe post de marionete in aceste cazuri... le sunt dictate de catre UE aceste reguli ? NU le mai dati voie sa inmatriculeze in alte tari sau cel putin sa aibe obligativitatea sa se asigure in romania.
Inmatriculare auto
alpyne
m-am gandit sa pun aceasta intrebare gandindu-ma ca e mai sigur sa fiu 100%sigur decat sa fac o greseala.subiectul.vreau sa cumpar un auto inmatriculat in ... (vezi toată discuția)