Buna ziua. As vrea sa stiu la ce riscuri ma expun daca inmatriculez o masina in Bulgaria. Care sunt modalitatile si costurile unei astfel de inmatricualri ? Pot iesi din tara cu o masina inmatriculata in Bulgaria ? Multumesc.
Veti avea probleme cu asiguraraea atat RCA cat si CASCO pt ca va trebui sa le faceti in Bulgaria pt ca in Romania nu puteti. Apoi in caz de dauna este greoaie comunicarea intre Romania si Bulgaria si in acest caz pagubitul o sa actioneze in instanta pe vinovat etc. In cazul in care doriti reinnoirea politei obligatorii va trebui fie sa va deplasati in Bulgaria fie sa aveti pe cineva de incredere caruia sa-i trimiteti banii si actele in copie sa va faca polita.
Din partea bulgarilor nu va expuneti la nici un risc.
Dar, in traficul din Romania masinile inmatriculate in alte state sint primele oprite si verificate de Politistii de la toate sectiile. aveti grja sa aveti imputermicire de la bulgar si sa fie tradusa si legalizata.
Asigurarea RCa sa fie la zi iar foaia sa nu fie cocolosita sau deteriorata pt. a nu avea necazuri in caz de accident. Va recomand sa faceti in Bulgaria o asigurare RCA la o societate de asigurari care are corespondent si in Romania.
ITP sa fie la zi.
Inmatriculare auto
George1990
Buna ziua, as avea anumite nelamuriri in ceea ce priveste inmatricularea unei masini: Am cumparat o masina adusa din Anglia (contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Rca casco
Utu2010
Am casco si RCA facut am avut un accident unde am fost eu devina sa aflat ca itp mi-a expirat acum cateva zile Mai sunt valabile asigurarile
Multumesc ... (vezi toată discuția)