avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Unanimitatea asociatilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Unanimitatea asociatilor

In calitate de asociat minoritat, unde in actul constitutiv este cuprins urmatorul articol:
Atata timp cat capitalul este detinut de doi asociati in proportile prevazute de art. 5, majoritatea absoluta de 51% a capitalului social si majoritatea absoluta a asociatilor, este reprezentata de unanimitatea capitalului social si majoritatea absoluta de 51% a asociatiilor.

Mai am dreptul sa ma opun in hotararea AGA, sau sunt cam legat si numai am drept de decizie?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:18, 20 Decembrie 2011
Aveti dreptul sa va opuneti, nu va poate lua nimeni acest drept, insa avand in vedere ca sunteti asociat minoritar .... Depinde ce se hotareste.
Art. 192 din legea nr. 31/1990 prevede ca "Adunarea generală decide prin votul reprezentând majoritatea absolută a asociaţilor şi a părţilor sociale, în afară de cazul când în actul constitutiv se prevede altfel. Pentru hotărârile având ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociaţilor, în afară de cazul când legea sau actul constitutiv prevede altfel", iar art. 193 din aceeasi lege prevede ca "Fiecare parte socială dă dreptul la un vot".
Majoritate absoluta inseamna jumatate din numarul total de voturi + 1.
Multumesc Lucian ptr raspuns, mi-ai dat de gandit.
Cum ar trb sa aduc modific actul constitutiv fara ca pe viitor mai am nevoie de unanimitate?

Multumesc inca odata, raman dator cu o bere mare :">
~ Conținut șters la cerere ~
Solutia cea mai favorabila ar fi 50-50.
Multumesc pentru aprecieri, acesta este rolul forumului - sa ajutam oamenii cu sfaturi, opinii, ideii ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare de capital avas avas Buna ziua , La un SRL cu ce fel de majoritate se poate face majorare de capital? Multumesc (vezi toată discuția)
Neintelegeri aga ContSters56278 ContSters56278 Daca la AGA unui SRL cu 2 asociati (un asociat are 70% celalalt are 30% din capitalul social) cel cu 30 % nu semneaza hotararea,iar statutulprevede ca acestea ... (vezi toată discuția)
Majoritate absoluta in srl - definitie? vlad_a_anca vlad_a_anca ce se intelege mai exact prin majoritate absoluta, in cazul unui SRL, avand in vedere ca legislatia nu prevede o definitie decat in cazul SA-urilor si in ... (vezi toată discuția)