avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Folosirea CNP-ului de catre angajator fara acordul meu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Folosirea CNP-ului de catre angajator fara acordul meu

Buna seara,
ma confrunt cu o problema...destul de mare din punctul meu de vedere.Lucrez cu contract de munca la o societate de asigurari, luna aceasta intrand pe site-ul CSA am descoperit ca eu figurez cu cod RAF (adica societatea la care sunt angajata mi-a facut un contract de agent- intermediere in asigurari de viata fara ca eu sa stiu, sa il semnez).In momentul in care le-am cerut explicatii mi-au spus ca cine a facut inregistrarea catre CSA a transmis datele gresit (sincer nu se putea pt. ca trebuia sa aibe mai multe documente printre care si copie de Ci)...dar daca tot m-au inregistrat sa le semnez contractul si sa le trimit actele necesare "ca nu strica un astfel de contract".Din punctul meu de vedere strica acest contract atata timp cat eu nu am dorit sa il am si ne mai punand ca acum ma obliga (fara a ne da vreun act oficial ) sa inchei un anumit numar de polite pe luna.Ce parere aveti?Ce pot face?Ma gandeam sa...merg in instanta...sau nu stiu.Poate ma trezesc ca doamnele de la resurse umane au luat si vreun credit (gen credit cu buletinul) cu buletinul meu...ca doar adeverinta pot emite oricand.Mi se pare destul de grav sa se foloseasca de CNP-ul meu, Nume,Adresa etc doar pt ca ei au nevoie de agenti (forta de vanzare).
Astept un raspuns din partea dvs.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: virginia_blend , utilizator 16:59, 21 Decembrie 2011
cel mai bine faceti plangere la politie intai
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
In mod cert toate aceste demersuri au fost facute inainte de 01 septembrie 2011... in caz contrar trebuia sa se faca si dovada cursurilor autorizate pentru a obtine codul RAF. Ar trebui sa verificati contractul de munca si sa vedeti daca nu cumva ati semnat vre-un act aditional care stipuleaza asa ceva.
La ultimul loc de munca si mie mi s-a impus sa semnez acte aditionale prin care imi dadeam acordul sa fiu introdus in sistemul asigurarilor de viata.... daca te prindeai bine... daca nu... iara bine...
In orice caz asta nu este ceva rau.... puteti sa solicitati rezilierea codului RAF sau va puteti folosi de acesta pentru a va transfera codul RAF la alta societate... eventual una de brokeraj pentru a avea acces la toate tipurile de asigurari.... este tot spre binele dumneavoastra.
In ceea ce priveste impunerea unui anumit numar de asigurari.... depinde de functia pe care o ocupati. Acestia pot cere indeplinirea unui anumit targhet iar in caz de neindeplinire timp de 3 luni pot dispune desfacerea contractului de munca pe ....motiv... "criteriu calitativ si cantitativ".
Prima reclamatie ar trebui s-o faceti la CSA, daca nu doriti sa aveti cod RAF. Dar as vrea sa stiuce anume lucrati in acea firma de asigurari de vi s-a stabilit un anumit targhet? La CSA puteti expune toata problema dv si motivele pt care nu doriti sa aveti acest cod RAF.
Buna seara,

In cadrul societatii sunt angajata ca si director agentie.La angajare nu am semnat vreun act aditional.Acum ei ma roaga sa semnez contractul pentru ca sunt "descoperiti".Nu cred ca ma puteau inregistra la CSA fara ca eu sa am un contract semnat, fara sa aduc cazier judiciar etc.Eu i-am amenintat ca o sa le fac plangere la CSA si o sa ii dau in judecata.Nu cred ca este normal sa se foloseasca de CNP, Nume, Adresa...si sa raporteze la CSA inca un agent ...care nu il au tinand cont ca eu nu am semnat.
In societatea la care lucrez nu ti se impune un target scris ci verbal.Eu ca si director nici macar nu am dreptul sa vand asigurari, cel putin asa scrie in contractul meu.Mi-am asumat un Bussines plan pe agentie la angajare dar pe asigurarile non viata.
Intrebarea mea este as avea vreo sansa in instanta?(nu pentru bani,dar cineva trebuie sa opreasca ce fac ei sau sa faca cui accepta).
Multumesc.
In instanta mai mult ca sigur puteti sa ii acuzati de aceste lucruri.... "nu pentru bani".... eu va recomand sa aveti alta opinie...
Pentru bani... si inca multi.... ca pana nu ii ustura buzunarele pe greselile lor nici nu or sa se invete minte...
Cereti daune morale si angajativa un avocat bun... oricum daca ati intrat pe acest teren minat si sunteti in contradictoriu cu ei nu aveti ce pierde.

Alte discuții în legătură

Codul de agent de asigurari mikky_9 mikky_9 As dori sa stiu daca urmez un training la o companie,in domeniul asigurarilor de viata,in situatia in care dupa o perioada de proba vreau sa ma retrag sau sa ... (vezi toată discuția)
Cod agent asigurari koko74 koko74 In anul 2000 m-am angajat la o societate de asigurari unde am lucrat ca si inspector asigurari pana in 2005 dupa care am mers la o alta societate de asigurari ... (vezi toată discuția)
Cod raf CAMY_3 CAMY_3 Buna ziua! As dori sa stiu daca este legal ca un agent in asigurari sa lucreze fara cod raf, ci doar cu nr de inregistrare.Este posibil asa ceva? va multumesc! (vezi toată discuția)