avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cod raf
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cod raf

Buna ziua! As dori sa stiu daca este legal ca un agent in asigurari sa lucreze fara cod raf, ci doar cu nr de inregistrare.Este posibil asa ceva? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 11:36, 8 Februarie 2012
Nu e corect sa lucreze fara codul raf.
Este chiar ilegala toata activitatea lui !!
Exista anumite variante ... sau circumstante... insa nu chiar in contextul de a "lucra"...
Mai exact ... daca va inscrieti la cursurile de pregatire si perfectionare in domeniul asigurarilor, pentru a vi se elibera o adeverinta prin care se atesta faptul ca a-ti absolvit cursurile, in baza careia obtineti ulterior RAF-ul, .... se poate.... de fapt le da dreptul celor care sunt autorizati in acest sens sa desemneze un coordonator de practica si prin semnarea unui act aditional acesta isi da consimtamantul ca efectuati practica la o societate in domeniu asigurarilor (sau broker), sub stricta supraveghere a lui. Cand spun "stricta".... chiar asa este... sper ca intelegeti ce inseamna "practica"... asta nu va confera dreptul de a emite... puteti cel mult sa intermediati o tranzactie care ulterior este dusa la bun sfarsit de catre coordonator, acesta emitand polita pentru care incaseaza si deconteaza banii.

Orice altfel de activitate in afara prevederilor legale este exact cum a mentionat si colegul nostru :

Este chiar ilegala toata activitatea lui !!
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Asistentii in brokeraj sau agentii societatilor de asigurare care emit si semneaza polite de asigurare este OBLIGATORIU sa aiba cod RAF atribuit de CSA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Broker de asigurari / sau firma de brokeraj in asigurari dmdaniel dmdaniel Buna seara, As dori sa fac asigurari de mai multe tipuri (RCA, CASCO, LOCUINTE, DE SANATATE, DE VIATA, OBLIGATORII si altele) pentru mai multe societati de ... (vezi toată discuția)
Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)
Codul de agent de asigurari mikky_9 mikky_9 As dori sa stiu daca urmez un training la o companie,in domeniul asigurarilor de viata,in situatia in care dupa o perioada de proba vreau sa ma retrag sau sa ... (vezi toată discuția)