avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii ale fostului proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii ale fostului proprietar

Buna seara.
Am cumparat un apartament care nu mai avea calorifere in el.La cumparare am primit un procev verbal de debransare de la sistemul centralizat de incalzire si apa calda de consum.Am mers cu el si am modificat numle vechi de pe procesul verbal cu numele noului proprietar, apoi am mers la asociatia de proprietari am dat o copie si in cele din uram am ajuns si la firma prestatoare de servicii Techem despre care am aflat ca are constract cu respectiva asociatie de proprietari.Cei de acolo au zis ca nu imi pot lua pv in seama deoarece cel care a vandut apartamentul are datorii la ei(nu a platiti repartitoarele) si din acest motiv ei il calculeaza la pausal.
Problema e ca la acel apartament nu mai locuieste acea persoana care are datoroo si cu toate aceste ei trimit facturi pe incalzire pe numele celui care a locuit acolo si administratorul pune la fisa de plata in dreptul meu zicand ca este aceeasi adresa cu care are contract firma.
Eu nu pot plati ceva ce nu e al meu si mai ales cu care nu am un contract ...nu beneficiez de incalzire centralizata am montat centrala.
Ce sfaturi imi puteti da ?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:50, 21 Decembrie 2011
haideti sa o luam cu inceputul:
1. In contractul de vinzare-cumparare trebuia sa se treaca faptul ca nu exista datorii. daca s-a trecut si totodata ele exista, vi le-ati insusit.
2. la momentul inchelerii contractului se predau toate drepturile si obligatiile.
3. la data cind vi s-a predat apartamentul, in urma contractului de vinzare-cumparare, nu figura pe nici un act aprobat/vizat de catre asociatia de proprietari ori durnizorul de utilitati (apa calda si caldura) faptul ca apartamentul este debransat. astfel, in acte ati cumparat un apartament bransat la caldura. acest lucru reiese si din faptul ca ati modificat numele proprietarului de pe procesul verbal de debransare de la sistemul centralizat de incalzire si apa calda cu care ati "mers la asociatia de proprietari am dat o copie si in cele din uram am ajuns si la firma prestatoare de servicii"
@mirelussha
Pentru instrainarea apartamentului de catre vechiul proprietar, asociatia trebuia sa-i elibereze o adeverinta necesara la notariat in care trebuia specificat faptul ca respectivul are/nu are datorii catre asociatie. In cazul unor datorii, vanzarea se putea face numai daca in contract s-ar fi introdus o clauza privind preluarea datorilor de catre dvs.
Situatia este clara , societatea care raspunde de repartitoare creaza obligatii nereale de plata unui proprietar, iar acesta nu poate sa stea linistit si se agita degeaba. Proprietarul a incercat sa vorbeasca cu angajatii acelei societati iar acestia motiveaza ca asa vor ei. Oare daca acel proprietar ar merge acolo la sediul societatii de repartitoare sa le arate buzunarele goale intoarse pe dos, acestia ce ar mai face?. Poate ar intelege si ei odata ca nimeni nu este obligat sa plateasca dintr-un sac fara fund.
Eu asa as face , m-as plimba pe holurile acelei societati cu buzunarele intoarse pe dos.:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! m-am debransat de la termoenergetica fara aviz si ... marianamara marianamara Buna ziua! M-am debransat de la Termoenergetica fara aviz si mi-am montat o centrala de apartament. N-am avut timp sa fac dosarul pentru debransare, acesta ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Repartitoare techem - plata pausal romankutza romankutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru inceput si in caz ca am sanse de castig, sa ma reprezentati in instanta impotriva firmei Techem. Anul ... (vezi toată discuția)