avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de craciun in concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de craciun in concediu de maternitate

Buna ziua,

Sotia mea este in concediu de maternitate "postnatal" si la firma unde lucreaza se acorda prime de craciun in fiecare an. Poate sa beneficieze si ea de aceasta prima??

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: savy , utilizator 20:02, 28 Decembrie 2011
Multumesc mult pentru raspunsuri, deja i-am trimis art.16 alin.3 doamnei de la HR si acum si-a schimbat parerea. Daca pana ieri sustinea ca nu este posibil plata acestei prime datorita prevederilor legale, acum zice ca contractul intern colectiv de munca este in negociere si abia la finalizarea acestuia se poate lua o decizie.

O sa va transmit finalizarea acestor discutii.

Multumesc inca o data si o zi buna tuturor.

Ok si daca se acorda aceasta prima, cum se poate ea introduce pe statul de plata si cum se vor opri impozite si contributii, daca ea figureaza cu contractul suspendat. nu mai zic de decl 112 unde sigur in luna in care orele sunt suspendate nu poti introduce venituri impozabile. deci??? daca se acorda , legal nu prea se poate!!!!
Si de ce nu se poate face un stat separat de plata? ... legal se poate , poate vretu sa spuneti ca tehnic nu prea se poate ...legalitatea se refera la dreptul de a primi si nu la modul in care se poate evidentia in contabilitate ...
crisadi a scris:

Ok si daca se acorda aceasta prima, cum se poate ea introduce pe statul de plata si cum se vor opri impozite si contributii, daca ea figureaza cu contractul suspendat. nu mai zic de decl 112 unde sigur in luna in care orele sunt suspendate nu poti introduce venituri impozabile. deci??? daca se acorda , legal nu prea se poate!!!!

1. Tocmai ca legal se poate dar legea nu se aplica in functie de cum au facut programele de intocmire a statelor de plata unii care nu au avut in vedere toate aspectele ce se pot intalni.

2. Nu legea se adapteaza programelor pe calculator ci acestea se modifica si se adapteaza in functie de prevederile legale.
Am primit prima de Craciun, multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra. Sarbatori fericite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pielucian pielucian salut. am o intrebare: cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pentru ca intr-un articol din ccm pe companie prima de craciun se plateste odata cu ... (vezi toată discuția)
Alte drepturi salariale in perioada ccc vraja79 vraja79 buna ziua am avut CCC in perioada oct 2011 - oct 2013 cand am intrat in concediu am citit pe net ca drepturile prevazute in CCM gen prime pasti-craciun se ... (vezi toată discuția)
Solicitare date despre venituri in perioada concediu ingrijire copil ungcor ungcor Buna ziua, De curand mi s-a cerut de la Directia Asistenta Sociala o adeverinta privind veniturile realizate in perioada concediului de crestere copil. ... (vezi toată discuția)