avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Preluare doar credit de catre o firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Preluare doar credit de catre o firma de recuperare

Buna seara.V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi.In 2006 am facut un credit pe care ulterior nu l-am mai putut achita.Ca urmare dosarul a fost preluat de catre o firma de recuperare in 2009.Am primit o instiintare si lunar virez rata conform unui grafic trimis de firma respectiva.Din grafic si pe baza unor instiintari verbale din partea firmei reiese ca in octombrie 2012 termin cu achitarea ratelor.Doar ca la inceputul lui decembrie am primit o "notificare cesiune creante"din care reiese ca abia acum dosarul meu a fost preluat de firma de recuperare si ca mai am o datorie exorbitanta.I-am contactat telefonic si mi-au explicat ca s-au produs "niste modificari",ca prezenta notificare este o greseala si ca au mai existat clienti care au primit hartia respectiva; m-au asigurat ca in octombrie termin de achitat ratele.Sunt ingrijorata deoarece a avut loc doar o discutie telefonica dar acea notificare exista in scris.Poate fi intr-adevar o greseala sau e vreo tactica a celor de la firma de recuperare?Va multumesc anticipat
Pentru a fi sigura de onestitatea celui cu care ati discutat la telefon, eu va sfatuiesc sa formulati un raspuns la acea notificare, sa le explicati situatia reala de fapt si sa le solicitati un raspuns prin care sa va informeze exact care este evidenta lor. La acest raspuns, sa le solicitati sa va depuna atasat toate inscrisurile doveditoare. Atentie! Raspunsul pe care il veti formula trebuie sa il transmiteti prin posta, sub forma unei scrisori recomandate cu confirmare de primire. Fiti la obiect, fiti concisa si spuneti clar ce va deranjeaza! Atentie, sa nu fie datoria prescrisa si sa platiti banii degeaba.Sfatul meu ar fi sa consultati un avocat. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Costel86 Costel86 Buna ziua,ma intereseaza daca pot fi executat pt un credit facut in 2009?precizez ca creaanta a fost data de la o firma de recuperare la alta si o data pe an ... (vezi toată discuția)
Executare silita cristina54 cristina54 Buna ziua. Banca a cesionat creanta la o firma de recuperari debite. Eu in calitate de garant ipotecar, nu am primit nicio notificare de la respectiva firma ci ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante...platite... drgaby drgaby Buna ziua, Am sa fiu foarte scurta in expunerea problemei ivite: In octombrie 2004 am contractat un credit la [editat] scadent in octombrie 2009. In octombrie ... (vezi toată discuția)