Sunt o persoana cu handicap, si nu gasesc un loc de munca, desi legea 448 spune ca firmele cu peste 50 angajati trebuie sa angajeze 4% persoane du dizabilitati. Credeti ca ar trebui completata legea?De ex sa se ocupe asistentii sociali ai primariei sau vreo institutie a statului, sa monitorizeze locurile de munca usoare care ar putea fi ocupate si de persoane cu dizabilitati, si sa fie o baza de date cu persoanele cu handicap, iar firmele sa fie obligate de ex, daca exista un loc de secretara liber, sa ma bage pe mine, daca am studii superioare, sau de specialitate.Iar daca locurile de munca nu sunt potrivite pt noi, si necesita anumnite capacitati,abilitati fizice, etc, atunci firmele sa beneficieze de alineat 3. Unei firme ii este mult mai usor sa cumpere de ex articole birotica de la o unitate protejata, in loc sa se mai complice cu mine de ex, pe un post de secretara,etc.
Art. 77. - (1) Persoanele cu handicap pot fi incadrate in munca conform pregatirii lor profesionale si capacitatii de munca, atestate prin certificatul de incadrare in grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judetean sau al sectoarelor municipiului Bucuresti.
(2) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.
(3) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap in conditiile prevazute la alin. (2), pot opta pentru indeplinirea uneia dintre urmatoarele obligatii: a) sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap;
b) sa achizitioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat in conditiile prevazute la lit. a). (4) Fac exceptie de la prevederile alin. (2) institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.