Sunt in urmatoarea situatie. Mi-am depus demisia (inregistrata, etc) cu marii discutii cu angajatorul, printre care si amenintari din parte lui cu instanta. Motivele invocate de angajator sunt:
- Despagubiri pt unele cursuri de pregatire profesionala (durata curs 8 zile). Mentionez ca nu s-a semnat niciun fel de act aditional, si nici in CM nu este stipulat nimic in acest sens. Pot fi obligat intr-un fel sa platesc aceste despagubiri?
- In perioada de preaviz ma poate obliga sa intru in CO, daca eu nu vreau, (Scopul este de a-mi prelungi preavizul)?
- poate sa-mi prelungeasca acest preaviz (scris clar in demisie) prin diverse "procedee" ?
- La exirarea preavizului, cum pot intra in posesia unor acte eliberate de angajator, cum ar fi: Decizia de incheierii CM, Fisa de lichidare, Adeverinta pt anul 2011 din care sa reiasa toate modificarile efectuate in Revisal? Daca nu vrea sa-mi dea aceste acte, ce pot face?
1. - Daca nu aveti un contract incheiat cu angajatorul atunci cand ati facut cursurile nu sunteti obligat sa platiti cheltuielile cu cursurile.
- Chiar daca ati avea ceva datorii la angajator acestea se pot recupera numai prin hotarare judecatoreasca.
2. CO nu suspenda CIM deci nu poate prelungi perioada de preaviz.
3. Angajatorul nu poate sa prelungeasca perioada de preaviz daca dvs. ati demisionat, el trebuie sa procedeze la incetarea CIM al dvs.
4. - La data incetarii CIM angajatorul este obligat sa va inmaneze documentele enumerate de dvs.
- Daca nu o face sesizati ITM.
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar nu exista niciun act aditional la CM, si deci nu-mi poate imputa acele cursuri. Cat despre problema cu CO nu sunt 100 % lamurit, vreti sa spuneti ca in preaviz (20 de zile lucratoare) pot sa intru in CO 8 zile, fara sa prelungeasca durata preavizului ??? Eu am inteles altceva, si anume faptul ca CO in preaviz prelungeste durata preavizului cu nr zilelor de CO, sper sa ma insel
Demisie
VaduvaL
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)