avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membrii fondatori + denumire asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membrii fondatori + denumire asociatie

buna ziua, vrem sa infiintam o asociatie a parintilor la gradinita si ma intereseaza daca dna directoare sau educatoarele pot fi membri fondatori, ma gandeam ca parintii vin si pleaca si nu cred ca se vrea ca vreun parintesa stea legat de gradinita pentru totdeuna.
La denumire trebuie neaparat sa incepa cu "asociatia parintilor....." sau " Asociatia ......." o denumire .???
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:51, 21 Decembrie 2011
nu este interzis de lege ca directoarea sau educatoarele sa faca parte din membrii fondatori ai acele asociatii... si avand continuitate pot dirija mai bine interesele asociatiei... iar denumirea poate sa fie oricum daca nu contravine bunelor moravuri
va multumesc frumos, acum voi face cererea pentru denumire si o voi trimite la bucuresti prin scrisoare cu taxa de 5 lei.Cererea poate fi facuta de oricine sau de dna directoare, de exemplu???
da, poate fi facuta de oricine, dar nu cred ca este bine sa fie trimisa prin posta. mai bine mandatati pe cineva sa mearga la Bucuresti in vederea rezervarii denumirii
Aveti la urmatoarea adresa un model concret de statut [ link extern ]
Nu e bine sa amestecati conducerea scolii, care fie vorba intre noi e efemera, nu e pusa acolo pe vecie si in plus nu e " parinte" in componenta unei asociatii de parinti.
Cum vor decurge lucrurile? An de an trebuie sa se accepte noi membrii pe masura ce intra noi elevi, se aleg structurile de conducere si permanent va vi cineva care sa se intereseze de bunul mers al activitatii asociatiei.
Legat de actele si demersurile care trebuie facute. E bine ca in actele de constituire sa fie desemnata o persoana dintre fondatori, a carui date din buletin sa fie trecute acolo si care sa se ocupe de urmarirea si derularera procedurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de parinti pentru gradinita denisa2011 denisa2011 vrem sa infiintam o asociatie de parinti pentru o gardinita.Problema este cum putem face ca sediul asociatiei sa fie in incita gradinitei?Gardinita este de ... (vezi toată discuția)
Asociație de părinți a scolii gabbibg gabbibg Buna,as dori va rog sa stiu pașii de la A la Z înființării asociației de părinți a școlii, pe indelete,ce trebuie să stiu .va mulțumesc (vezi toată discuția)
Rezervare nume partid mircea2010 mircea2010 Sunt interesat de conditiile si procedurile pentru rezervarea denumirii si procedura inregistrarii unui partid! Nu stiu daca am ales categoria si forumul ... (vezi toată discuția)