avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumpareare prin avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumpareare prin avocat

Buna ziua,

In urma cu cativa ani (aproximativ 12 ani) parintii mei au facut un contrat de vazare cumparare pe numele meu, prin care se specifica intrarea in posesie a imobilului cat si a terenului unde ei au locuit, eu am suportat toate cheltuielile in ceea ce a privit intretinerea lor cat si costurile privind inmormantarea lor. Problema este urmaroarea: contractul a fost intocmit de catre avocat si semnat de catre ambii parinti, avocatul nu mi-a adus la conostinta faptul ca trebuie sa mergem si la notariat dupa semnarea contractului. Specific ca ambii parinti sunt decedati. Puteti sa-mi spuneti care ar fi procedurile care trebuie urmate pentru intabularea terenului pe numele meu si daca fratii ar avea posibilitatea de a pretinde ceva constienti de faptul ca eu am suportat toate costurile in ceea ce a privit intretinerea lor cat si inmormantarea.
Am primit cateva sugestii dar din pacate sunt confuz in ceea ce ar trebui sa fac mai concret. Ati putea sa-mi dati va rog anumite sugestii si care ar fi pasii care ar trebuii sa-i urmez pentru autentificarea contractului respectiv si a intra in posesia terenului si a imobilului ???

Aspept raspunsurile dumneavoastra !!!

Cu respect,
Vanciu Adrian
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 14:26, 21 Decembrie 2011
In primul rand, contractul prin avocat este valabil doar pentru constructie, iar pentru teren doar daca se transmite doar folosinta terenului... in al doilea rand, chiar daca va duceati cu parintii la notariat contractul de vanzare cumparare tot putea fi atacat de fratii dvs intrucat este o donatie deghizata... altceva era daca faceati un contract de intretinere a parintilor dvs iar in schimbul intretinerii lor de dvs sa primiti la decesul lor casa...acum nu aveti alta solutie decat sa va dati fratii in judecata pentru a se constata intervenita vanzarea asupra acelui imobil pentru a fi cu actele in regula

Va multumesc pentru raspuns Dl. Petre.

In contractul respectiv e specificat ca terenul si imobilul se vand pe suma X, jumate este achitate acum si in schimbul restului de bani care trebuie platiti pana la suma X ma angajez in intretinerea cat si inmormantarea ambilor parinti. Deci contractul respectiv nu are nici o baza, cum nu ar fi fost facut ???
N am zis asta... daca nu s-ar specifica faptul ca este si terenul trecut in proprietate l-ati intabula fara probleme...asa, pentru teren, valoreaza cel mult ca antecontract de vanzare cumparare
Avocatul care se ocupa de caz, e acelasi care a facut si contractul respectiv, mi-a cerut certificatele de la toti fratii si adresele lor, nici nu mai stiu ce sa fac pentru ca putea sa-mi spuna in momentul intocmirii constractului ca trebuie autentificat la un notar si puteam sa ma prezint cu parintii la notar dupa intocmirea contractului. Ar fi mai bine sa iau legatura cu un alt avoct ?
daca va duceti la alt avocat sa va faca procesul e posibil sa va coste mai mult... ramane la aprecierea dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare facut prin avocat !!! George1990 George1990 Buna ziua! In urma cu cativa ani parintii mei au facut un contrat de vazare cumparare pe numele meu prin care se specifica intrarea in posesie a imobilului ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager saiadi saiadi buna ziua.sunt in proces de divort,sotul locuieste in casa,avem impreuna un copil.suntem amindoi de acord ca aceasta casa sa ii ramana copilului,vrem sa facem ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa la rosu fara intabulare RalucaP10 RalucaP10 Buna ziua, As dori o sugestie pentru achizitionarea unui imobil. Dorim sa cumparam o casa la rosu cu terenul aferent. Deoarece casa nu are geamuri nu este ... (vezi toată discuția)