avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

buna ziua.sunt in proces de divort,sotul locuieste in casa,avem impreuna un copil.suntem amindoi de acord ca aceasta casa sa ii ramana copilului,vrem sa facem un contract de intretinere cu uzufruct viager.intrebari:cum se face si unde?este necesara prezenta ambilor parinti la semnarea actului?este necesara angajarea unui avocat?specific eu nu sunt in tara.multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:48, 14 Noiembrie 2009
Buna ziua!
Este necesara prezenta ambilor parinti, daca imobilul nu este numai pe numele unuia din ei.
Nu este neaparat necesara prezenta unui avocat, dar eu va recomand acest lucru.
Acest tip de contract se face in prezenta notarului de stat fiind necesara autentificarea lui sul sanctiunea nulitatii absolute.
Cu stima !
contractul este pe numele ambilor soti.se poate ca dupa desfacerea cas sa ramana la fel?multumesc.
Aveti nevoie de doi martori si deasemenea prezenta proprietarilor imobilului,; Se va semna in prezenta unui notar deoarece se cere forma autentica a actului. E bine sa apelati si la un avocat pentru a stabili clauzele.
daca copilul este minor, va fi necesar sa fie prezent un reprezentant al autoritatii tutelare. apelati la primaria din sectorul unde locuieste minorul
copilul are 20 ani .se poate face fara stirea lui?

Alte discuții în legătură

Act vanzare -cumparare intocmit de avocat - valabilitate stefan42 stefan42 Pot avocatii sa intocmeasca acte de vanzare-cumparare precum notarii? E o solutie mai buna sa se faca un act de vanzare -cumparare a unui imobil prin ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Maria chereji Maria chereji In 2008 am cumparat o garsoniera .Persoana de la care am cumparat-o era al 3 -lea proprietar. Primal este contract este facut intre Urbana si o persoana,insa ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o bucata de pamant iar in contract am gresit satul miioan miioan Am cumparat o bucata de pamant iar in contractul de vanzare cumparare a intervenit o eroare. Pamantul se afla in com. Pestisani , sat. Bradiceni iar in ... (vezi toată discuția)