avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

In 2008 am cumparat o garsoniera .Persoana de la care am cumparat-o era al 3 -lea proprietar. Primal este contract este facut intre Urbana si o persoana,insa urmatoarele sunt contracte de mana cu martori. Intre mine si pers de la care am cumparat-o este un contract de vanzare cumparare facut la avocat. As dori sa intabulez aceasta garsoniera.Care sunt pasii?Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Maria chereji, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:26, 7 Martie 2018
Buna ziua,
cautati adevaratii proprietari (cei care au cumparat cu act autentic - incheiat la notar) si incheiati contract de vanzare cumparare cu el LA NOTAR!
Celelalte acte sunt incheiate sub semnatura privata (inclusiv cel incheiat la avocat) si nu pot fi intabulate.
Daca cel de la URBAN este incheiat in urma adjudecatii atunci de acolo incepeti
Ptr.intabulare contractul de vanzare cumparare trebuie incheiat in forma autentica(autentificat de notarul public )sub sanctiunea nulitatii absolute,avocatul a dat doar data certa actului,nu l-a autentificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

imobil vândut cu procură făcută în străinătate la un notar, nu la consulat. se poate pune problema nulității relative sau absolute a contractului? Cristina 27 Cristina 27 Contract vanzare cumparare, vanzatorul cu domiciliu in Germania, imobil in Romania, a facut procura pt sotie(bun comun), dar nu la consulat, deci procura nu e ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare teren la notar fara carte funciara Mariana D. Mariana D. Se poate solicita nulitatea absoluta a un contract de vanzare cumparare incheiat la notar fara carte funciara? In legea cadastrului incheierea unui astfel ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera danymbi danymbi Buna ziua. Doresc sa cumpar o garsoniera in Turda. Am discutat cu vanzatorul (pare om de incredere la telefon) si mi-a spus ca blocul nu este intabulat ... (vezi toată discuția)