avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare garsoniera

Buna ziua.
Doresc sa cumpar o garsoniera in Turda. Am discutat cu vanzatorul (pare om de incredere la telefon) si mi-a spus ca blocul nu este intabulat (implicit nici acea garsoniera) deoarece sunt putine persoane care locuiesc in acel bloc.
Acum intrebarile mele:
1.Ce documente ar trebui sa ii cer vanzatorului?
2. La ce riscuri ma supun daca achizitionez acea garsoniera?
3. Ce documente ar trebui facute cu vanzatorul ca sa nu am surprize ulterior?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:41, 21 Ianuarie 2017
Puteti face doar o promisiune biltaterala de vanzare-cumparare,nu se paota face contr.vanzare-cumparae fara intabulare si CF.
Vanzatorul spune ca are contract de vanzare cumparare pe acea garsoniera si toate actele de la infiintarea blocului.
Ca si documente in cazul vanzarii spune ca se poate face contract de vanzare cumparare la avocat iar intabularea se poate face doar cant toti locatarii vor participa.
Se poate asa ceva? cat de sigur este acel contract?
Buna ziua,
Niciun notar nu va incheia un act de vanzare cumparare fara intabulare in cartea funciara.
Pantru un antecontract, va sfatuiesc sa solicitati inscrierea obligatiilor prevazute de art. 1544 CCiv.
Art.1.544 NCC se refera la arvuna confirmatorie,ptr.ca un contract privind vanzare-cumparare imobil sa fie incheiat legal, trebuie incheiat in forma autentica-adica numai la notar-avocatul nu are dreptul legal da a incheia in forma autentica un astfel de contract,pe de alta parte,trebuie respectate conditiile privind inscrierea in CF sub sanctiunea nulitatii contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie de neexecutare vanzare cumparare imobil eul88 eul88 Buna seara! As putea sa invoc arvuna confirmatorie conform Art. 1544 ca si cumparator. \\" Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit ... (vezi toată discuția)
Act de rezervare ptr vanzare apartament la pret stabilit cu plata unui avans - e valabil juridic? Alo2016 Alo2016 Vrem sa vindem o garsoniera. Agentia imobiliara ne-a gasit cumparator si insista sa incheiam cu cumparatorul (semneaza si agentul imobiliar) un Act de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare danmannyi danmannyi Am cumpărat in 2011 o casa și nu avea intabulare am acceptat sa ii facem noi aseară cinstind arvună după ce au fost gata actele cf și evaluare am ... (vezi toată discuția)