Am cumpărat in 2011 o casa și nu avea intabulare am acceptat sa ii facem noi aseară cinstind arvună după ce au fost gata actele cf și evaluare am încheiat un contract de mina cu o ruda a proprietarilor care avea procura făcută la notar cu drept de semnătura și vinzare in locul lor ei Find plecați in Spania însă întrebarea mea este soțul a murit și soția acum refuza sa ne dea cheile și nici bani care i-am dat pe motiv ca ei au fost divortati și ca ia face ce vrea cu casa deși a fost de-acord la început noi avem și cf și contractul de vinzare cumpărare și evaluarea casei la noi și chitanțe cum cz soțul a plătit ce pot face sa îmi recuperez bani au a intru in posesia casei țin sa Menționez ca ulterior am aflat ca tot ass de la distanță doamna aceasta plecată in Spania a mai luat arvună și de la alte persoane
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantelor civile fie pentru ca sentinta sa tina loc de act autentic de vanzare cimparare achitand si restul sumei datorate fie pentru retrocedarea indoita a arvunei.
Invocati art. 1544 Cod Civil.
@danmannyi, nu prea se intelege cand ati cumparat, dvs. spuneti ca ati cumparat in 2011 si cand ati dat arvuna, dvs spuneti ca "aseară". Cand a fost acest "aseară"? Pana la urma s-a intabulat imobilul pe numele vanzatorilor, si daca da, cand s-a intamplat asta, la ce data?
In plus, cand a fost emisa procura pe numele rudei vanzatorilor si cand a decedat vanzatorul (sotul doamnei)? Spuneti in continuare ca aveti "chitanțe cum ca soțul a plătit". Care soț, al dvs sau cel decedat? După cum vedeți trebuiesc precizate o serie de aspecte importante pentru a putea primi un răspuns cât de cât eficient.
Ruda vânzătorilor de casa avea procura făcută dinainte sa achiziționăm noi casa .noi am plătit intabularea casei dar și evaluarea imobilului aceste chitanțe sunt pe numele soțului meu deci cumpărătorul contractul făcut între noi este de mîna cu doi martori am toate actele copi buletine cf și acordul dat la ambasada Spaniei cum ca sunt de acord cu toate clauzele spuse in contractul de vinzare cumpărare adică casa se vinde fără curent și fără intabulare datoria la impozit Find plătită din bani de vinzare a imobilului au fost de acord sa semnat toate aceste lucruri întrebare mea a fost pot sa intru in posesia casei sau trebuie sa o las moarta chiar dacă am cf și actele in original la mine
Hartia pe care ati intocmit-o nu este un contract de vanzare-cumparare in forma ceruta de lege. Acum se pune intrebarea daca hartia respectiva poate produce efecte ca antecontract sau ca inceput de dovada scrisa. Dvs ati platit pretul casei in totalitate sau partial? Ce suma ati platit si cand, mai precis? Dupa ce ati facut plata nu ati primit cheia, imobilul, nimic? Ati dat toti banii ceruti si ati plecat cu o hartie in mână? Trebuiesc lamuriri suplimentare. Daca este cazul să o "lasati moarta" sau nu, depinde de situatia si imprejurarile pe care trebuie sa le clarificati dvs.
Plata dublei arvune
paul_2008
Buna-ziua,
In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)