avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare teren la notar fara carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare teren la notar fara carte funciara

Se poate solicita nulitatea absoluta a un contract de vanzare cumparare incheiat la notar fara carte funciara?
In legea cadastrului incheierea unui astfel de contract constituie contraventie.pe mine ma intereseaza insa sa se constate nulitatea absoluta a acestuia.Ce parere aveti? astept raspunsuri.
Multumesc.
Dupa parearea mea este doar o cauza de nulitate relativa.
Din moment ce legea cadastrului prevede ca acela care dobandeste un drept opozabil fara inscrierea in CF (cum ar fi prin mostenire) poate dispune de el numai dupa inscriere, cred ca se poate discuta despre nulitatea actului.

Sau nu vorbim despre asta, ci doar despre instrainarea unui imobil intabulat dar pentru care nu s-a cerut eliberarea unui extras CF?

da instrainarea unui teren catre o societate
Altceva intrebam: terenul este intabulat sau nu pe numele vanzatorului?
nu exista carte funciara,vanzarea s-a facut doar pe baza titlului de proprietate emis in baza Legii 18/1991.Nu exista deschisa inca carte funciara pentru terenul in litigiu
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
Mariana D. , Avocat

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a inregistra un imobil - casa si teren in carte funciara Gigel Vieru Gigel Vieru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune! Intr-o cerere prin care se solicita emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare ... (vezi toată discuția)
Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)