avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare teren la notar fara carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare teren la notar fara carte funciara

Se poate solicita nulitatea absoluta a un contract de vanzare cumparare incheiat la notar fara carte funciara?
In legea cadastrului incheierea unui astfel de contract constituie contraventie.pe mine ma intereseaza insa sa se constate nulitatea absoluta a acestuia.Ce parere aveti? astept raspunsuri.
Multumesc.
Si actul ala se poate transcrie? Stiam ca fara certificat de sarcini sau extras de autentificare care a stat la baza actului nu se poate inscrie. Ce spuneti?

Daca nu se poate ooune dreptul de proprietate al tertului, mai bine il bagati in proces si ii aratati ori ca nu-i convine sa fie proprietar, ori ca e de rea-credinta... Ori ambele!
Interesanta speta, ma mai gandesc... mai citesc...
Da...interesant.
Daca s-ar face dovada unei conivente frauduloase intre promitentul vanzator si tertul achizitor in dauna promitentului cumparator instrainarea ar fi nula (fraus omnia corrumpit).

Pe de alta parte un drept real cum e dr de proprietate, transmis intre parti, dar nefacut opozabil tertilor (prin inscriere in CF = buna intrebarea Lilianei: tertul a procedat la inscriere?) ar fi inapt de va fi opus in proces.

Nu numai daca deja l-a inscris, dar eu nu vad ca exista premise legale ca sa poata fi inscris... vreodata.
Da, buna aia cu fraudarea, dar greu de dovedit, nu crezi? Ca tre' sa arati ca sunt mana in mana etc.
Trebuie verificata toata situatia: daca a fost platit pretul, cat a fost platit... si poate ca reaua-credinta a noului cumparator poate fi dovedita plecand tocmai de la neverificarea la CF la o data cand nu se mai putea renunta la asta.
In plus, care art. 69 din legea 7, ca n-am gasit... in ce baza exact a renuntat? Sau n-am fost atenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a inregistra un imobil - casa si teren in carte funciara Gigel Vieru Gigel Vieru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune! Intr-o cerere prin care se solicita emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare ... (vezi toată discuția)
Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)