avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare teren la notar fara carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare teren la notar fara carte funciara

Se poate solicita nulitatea absoluta a un contract de vanzare cumparare incheiat la notar fara carte funciara?
In legea cadastrului incheierea unui astfel de contract constituie contraventie.pe mine ma intereseaza insa sa se constate nulitatea absoluta a acestuia.Ce parere aveti? astept raspunsuri.
Multumesc.
Cand a fost incheiat actul?

Facem aplicarea regulii tempus regit actum.
la data de 31 martie 2009
ideea e urmatoarea.Vanzatorul incheie o procura speciala la un notar in 15.10.2008 prin care primeste si banii pentru teren,imputernicind un x sa incheie antecontractul.la data de 12.02.2009,se incheie promisiunea de vanzare pt terenul in cauza.Cumparatorii demareaza actiune in instanta pt pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic pt teren.
La ultimul termen de judecata intervine o alta societate, solicita nulitatea antecontractului si ataseaza un contract de vanzare cumparare incheiat la notar din data de 31.03.2009.
Este cert ca vanzatorii au vandut terenul la doua societati distincte,insa una din societatile cumparatoare cu rea credinta incheie actul de vanzare la un notar, declarand in contract ca renunta la verificarea sarcinilor conform art 69 din legea 7/1996
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
Mariana D. , Avocat
Atunci e asa cum spune L.7/96. Pentru a putea dispune de dreptul sau de proprietate, titularul trebuie sa procedeze intai la inscrierea lui. Care ar fi sanctiunea? Aici e aici. Ma mai gandesc, mai citesc... Nu e nicio rusine in asta.

:bow:

PieS Ma gandesc ca actul imbraca forma autentica. Altfel discutam degeaba :)

Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
themis, utilizator
intotdeauna ati dat sfaturi remarcabile.va multumesc din tot sufletul
Si eu stau si ma gandesc ce sa fac? M-am poticnit aici!#-o
Pe cine reprezentati? Si ce urmariti? In functie de asta trebuie cautate solutiile. Argumentele. Contraargumentele. Altfel ar insemna sa joc singur o partida de sah. Cu cine sa tin?

:hm:

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a inregistra un imobil - casa si teren in carte funciara Gigel Vieru Gigel Vieru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune! Intr-o cerere prin care se solicita emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare ... (vezi toată discuția)
Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)