avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

buna ziua.sunt in proces de divort,sotul locuieste in casa,avem impreuna un copil.suntem amindoi de acord ca aceasta casa sa ii ramana copilului,vrem sa facem un contract de intretinere cu uzufruct viager.intrebari:cum se face si unde?este necesara prezenta ambilor parinti la semnarea actului?este necesara angajarea unui avocat?specific eu nu sunt in tara.multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:48, 14 Noiembrie 2009
Este un act autentic , trebuie semnat de ambele parti si de catre martori in prezenta notarului public sub sanctiunea nulitatii absolute. In cazul in care copilul este major , nu mai necesara reprezentarea de catre autoritatea tutelara.
Dar puteti la fel de bine sa incheiati un contract de donatie.
saiadi a scris:

contractul este pe numele ambilor soti.se poate ca dupa desfacerea cas sa ramana la fel?

Se poate. Nu e obligatoriu ca sotii divortati sa faca si un partaj. Acesta se poate face oricand. Si acum si peste 100 de ani.

saiadi a scris:

copilul are 20 ani .se poate face fara stirea lui?

Cum s-ar putea face, dupa parerea dvs. o vanzare-cumparare sau un contract de intretinere fara ca cel ce cumpara ori se obliga sa intretina sa aiba habar ca a cumparat ceva ori ca are niste obligatii de intretinere!? Nu trebuie sa-si exprime si cumparatorul sau debitorul obligatiei de intretinere un consimtamant?

@arrwen
De unde ati scos-o pe-asta cu martorii!? Martori pentru un contract autentificat de notar? :stunned: Ce sa caute ei acolo!? Sa ateste ca nu era notarul dus cu pluta!?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare -cumparare intocmit de avocat - valabilitate stefan42 stefan42 Pot avocatii sa intocmeasca acte de vanzare-cumparare precum notarii? E o solutie mai buna sa se faca un act de vanzare -cumparare a unui imobil prin ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Maria chereji Maria chereji In 2008 am cumparat o garsoniera .Persoana de la care am cumparat-o era al 3 -lea proprietar. Primal este contract este facut intre Urbana si o persoana,insa ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o bucata de pamant iar in contract am gresit satul miioan miioan Am cumparat o bucata de pamant iar in contractul de vanzare cumparare a intervenit o eroare. Pamantul se afla in com. Pestisani , sat. Bradiceni iar in ... (vezi toată discuția)