Vreau sa ma apuc de renovarea completa a apartamentului bunicii si as dorii sa stiu daca exista vreo lege care sa imi permita sa fac galagie si in intervalul orar 14-17.
Tin sa precizez ca in apartament nu s-au mai facut renovari majore/ zgomotoase nicodata (de la constructaia blocului din 1957), si ultima data cand s-au facut renovari (igenizare/ zugravit doar) a fost acum 15 ani.
In cadrul asociatiilor de proprietari este prevazut asigurarea programului de liniste in intervalul 22-07 si 14-17,care uneori este mentionat la afisierul imobilului
Exista situatii in care daca se incalca programul de liniste sau se exagereaza cu reparatii sau executii de lucrari care deranjeaza proprietarii ,acestia sa reclame la politie,care in cazuri motivate pot dispune sanctiuni pecuniare
La noi pe scara sau facut renovari (aproape toti ),Fiind apartamente cu 3,4,5 camere conf.1 sp.au modificat apartamenttele(cu living)!!,au izolat si antifonat peretii si mare parte dintre ei au pus incalzire sub pardoseala, termopane la balcoane, inlocuit usile cu tot cu toc. Asta inseamna zgomot cat cuprinde. De la primul proprietar pana la ultimul s-a procedat asa;
Au anuntat administratorul scarii ca va urma sa renoveze in apartament, a cerut permisiunea si de la locatari , de comun acord au stabilit ora la care se poate accepta zgomot mai mare , ex. cand darami un perete, tai cu freza, scoti faianta, gresie.. Astfel constructorul se incadra in acel orar pentru muncile zgomotoase, in rest facea altceva in cele 10 ore de munca.Foarte important ; trebuit sa pastreze curatenie pe scara. resturile de pereti si tot ce au scos din casa, le au pus in saci si leau dus la groapa cu astfel de resturi de constructii special amenajata (probabil in preajma tuturor oraselor exista asa ceva). Asta afli de la primarie si tot de la primarie s-a cerut ajutor pentru transport. Primaria noastra recomanda asta tuturor cetatenilor din oras. Astfel orasul este tot timpul curat. In orasul nostru nu vezi atatea gunoae si resturi de constructie si alte mizerii nici macar in cartierele tiganesti., in toate cartierele se face zilnic curatenie inclusiv in spatele blocurilor. Sau scos garduturi-gardurele ,ingradiri ne autorizate garajuri, magazi etc., In baza unui plan de arhitectura a orasului peste tot sau sadit pomi in locuri gandite, spatiu verde , flori , banci , atat pe strada principala cat si printre blocuri pe alei. Nu este voie sa faci nimic de capul tau, daca ai vreo ideie, o recomandare , o prezinti la primarie si pe loc se regandeste un plan acceptabil nu orice bibilica si se executa . Gunoiul se depoziteaza in locuri special amenajate si se ridica zilnic , deasemeni se da cu , clor.. Asta este scris in contractul cu Rosal si asta fac , costurile serviciilor este de 5.5 lei/nr./ persoana/luna,(la bloc).Orasul este Roman jud. Neamt.
Am trait in Bucuresti (15 ani),pana in anul 80'. si pana acum decurand (am iesit la pensie), am avut delegatii repetate si mau ingrozit in ce fel arata cartierele periferice ale B. aleile dintre blocuri si o groaza de gunoae...... In Colentina mi s-a rupt puntea de la masina pe drumurile din cartier, asa de denivelate si sapate de balti cu apa imputita, gunoae si tot ce poate scoate omul din curtea lui, nu sunt asfaltate, nu au canalizare??) , am fost la 'cimitirul Colentina', sa aprind o lumanare la matusica mea la care am stat anii adolescentii mele.Bucurestiul are cel mai mare venit din taxe si impozite din tara, dar este cel mai mizer oras, iar cartierele sunt uitate cu totul, urat............ Apropo, daca cineva arunca punga de gunoi sau altceva pe fereastra (cum am vazut in Buc.). si este vazut fie de un alt locatar fie de autoritati, primeste sanctiune destul de piperata , intre 500, 1000 lei, inclusiv, este sanctionat de asociatie de proprietari daca primeste o sesizare de la locatari. Locatarii stiu asta pentru ca sunt informati de catre administratia blocului. Veniti la Roman si mergeti pe orice strada sau periferie a orasului si veti vedea. Asta inseamna ca se poate si nu trebuie multi bani, trebuie doar un gospodar. Noi nu alegem partide puternice si mincinoase, sa ne administreze orasul, alegem buni gospodari si se vede. Am scris cam mult dar, sunt profund dezamagita ce am vazut la Bucuresti,mi-am distrus masina, stres, dezamagire totala, noi suntem mai calici,poate de aceia stim sa chibzuim banii urbei. Felicitari primarilor Romascani care sau perindat in cei 21 ani, rusine primarilor Bucuresteni. Este ca intr-o gospodarie proprie, degeaba ai un palat neingrijit, dezordonat, "rapanos",imputit, unde tii sila sa bei o cafea.
Dar pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, va urez tututror forumistilor, LA MULTI ANI ! sarbatori fericite, sanatate si impliniri.