avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu comercial in scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu comercial in scara blocului

De 10 ani, in scara blocului in care locuiesc, la parter s-a deschis un magazin de produse alimentare, inclusiv bauturi alcoolice, care (cel putin) pe timpul noptii seamana cu un bar. Eu locuiesc chiar deasupra si, in repetate randuri, sunt deranjat in perioada de liniste pe timpul noptii (22-08) de zgomotul produs atat de angajatii magazinului (curatenie, aranjare marfa, deplasare pe pardoseala din gresie folosind tocuri, etc) dar si de clientii care frecventeaza acest loc care de cele mai multe ori folosesc scara blocului ca spatiu aferent magazinului pentru a consuma bautura cumparata. Nu mai spun de mizeria crunta care ramane in urma acestor indivizi. As dori sa stiu doua lucruri:
1. daca este normal ca in scara unui bloc de locuinte sa fie amplasat un astfel de "magazin", in conditiile in care blocul nu a fost proiectat ca la parter sa existe spatii comerciale (actualul magazin este amplasat intr-un apartament, bineinteles dupa cateva "ajustari" ale peretilor).
2. daca este normal ca programul de functionare al acestui magazin sa fie non-stop, atata timp cat exista in vigoare legi clare cu privire la programul de liniste intr-un bloc de locuinte (ex. L153/2010)

Deasemenea, as dori sa stiu daca legal, ca locatar direct afectat de ceea ce se intampla sub apartamentul unde locuiesc, se poate face ceva pentru solutionarea acestei situatii cu care, sunt sigur, se confrunta foarte multi locatari.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:52, 5 Martie 2012
In situatia in care spatiul comercial este amenajat in locul unui spatiu cu destinatia de locuit,rezulta ca la momentul schimbarii destinatiei,a fost solicitat acordul asociatieid e proprietari
Programul de functionare al unitatii este dispous de autoritatea locala la cererea administratorului unitatii care nu au de unde sa cunoasca comportamentul si atitudinea personalului si clientilor si eventualele zgomote care se produc in timpul noptii
Puteti solicita administratorului unitatii sa asigure antifonarea peretilor exteriori ai spatiului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin in scara blocului cu program non-stop! gipanaul gipanaul De cativa ani, in scara blocului (la parter) s-a deschis un magazin. Blocul nu a fost proiectat pentru spatii comerciale iar pentru a se ... (vezi toată discuția)
zgomot într un magazin deasupra apartamentului meu Stefan2025 Stefan2025 Froo magazin zgomotos și ne prietenos Buna seara! Vreau sa va povestesc o întâmplare reală ,din care din păcate,fac și eu parte. In vara in str ... (vezi toată discuția)
Cum ne readucem linistea scapand de spatiul comercial amenajat la parterul blocului cristian2702 cristian2702 Buna ziua, Va rugam sa ne sfatuiti cum putem retrage autorizatia de functionare a unui magazin gen alimentara, care functioneaza la parterul scarii noastre de ... (vezi toată discuția)