avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum ne readucem linistea scapand de spatiul comercial ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum ne readucem linistea scapand de spatiul comercial amenajat la parterul blocului

Buna ziua,
Va rugam sa ne sfatuiti cum putem retrage autorizatia de functionare a unui magazin gen alimentara, care functioneaza la parterul scarii noastre de bloc, care comercializeaza, cu preponderenta, bauturi alcoolice, facandu-ne viata un calvar. Iata cum stau lucrurile: Blocul are 3 scari si in urma cu 6 ani, o cetateana, a cumparat un apartament de la parterul scarii B . Imediat, aceasta a inceput sa bata pe la usile noastre cerand semnaturi pentru deschiderea unui magazin ,, cu de toate”. Vecinii au fost reticenti, fiind ingrijorati de problemele care ar fi putut sa apara in cazul in care se vor comercializa bauturi alcoolice, dar respectiva a dat toate asigurarile posibile cum ca acest lucru nu se va intampla. Cu chiu, cu vai, prin minciuni, ea a reusit sa obtina semnaturile a aproximativ jumatate dintre locatarii scarii ( desi avea nevoie de semnaturile a toti locatarii ), si a demarat amenajarea spatiului, facandu-si intrare separata de afara si, culmea, daramand si doi pereti de rezistenta din interiorul apartamentului. Imediat, ea a inchiriat spatiul unui intreprinzator. Odata dat in functiune, magazinul cu de toate s-a dovedit a fi o mana cereasca pentru drojdierii din cartier, care se aprovizioneaza ( inclusiv pe datorie ) cu alcool, incepand de la 7 dimineata, pana dupa ora 12 noaptea, desi, teoretic, magazinul de inchide la ora 22. Pentru ca intrarea in magazin este situata la 3 metri de intrarea in scara, consumatorii isi sorb licorile in fata scarii noastre precum si la niste banci situate la 15 metri departare. Este inutil sa va mai explicam zgomotul, tipetele, scandalurile si chiar bataile care se incing in perimetrul scarii noastre, zilnic. Patronul magazinului ne spune ca pe el nu il intereseaza ce se intampla, atata timp cat clientii ies de la el din magazin cu sticlele nedesfacute, asadar el nu le poate impune clientilor sa nu-si desfaca sticlele si sa le consume, la botul calului, in fata scarii noastre si la bancile din apropiere, nu le poate impune el ce sa faca pe un spatiu public, asadar. Chiar asa sa fie? Dar alcoolul se consuma oriunde pe spatiul public? Nu exista legi care stipuleaza in mod clar unde se poate consuma alcool? Intre timp, scara noastra ( B ) s-a desprins de vechea asociatie, facandu-si asociatie separata. Va rugam sa ne sfatuiti cum putem pune capat acestui calvar de nedescris in cuvinte, cum putem inchide aceasta terasa ad-hoc, de cartier, in aer liber, asa cum a devenit fatada scarii noastre, cum putem sa revenim la o viata normala, in apartamentele noastre.
Cu multumiri si stima
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 12:57, 1 Noiembrie 2014
Referitor la zgomote,la consumul de alcool ,a-ti sesizat oficial politia responsabila ?
Aveti garantia ca in spatiu exista modificari constructive neautorizate ?
Sesizati oficial serviciul disciplina in constructii ,directia corp control din primarie,
inspectoratul de stat in constructii
Da, a fost sesizata politia,dar au catadicsit sa apara doar dupa f multe sesizari, iar odata ajunsa la fata locului, i-au luat la intrebari, amical, pe consumatori si pe patronul cu pricina....acesta din urma a recitat poezia cum ca el vinde sticlele de alcool nedesfacute, iar clientii care beau in fata scarii si la banci, au fost pusi sa promita, in mod solemn ca nu vor mai face asa ceva, acolo, pentru ca este spatiu public, totusi. Va dati seama ca imediat dupa ce a plecat duba, drojdierii erau iarasi la locul lor, tipand injuraturi obscene si in juraturi, spre locatarii scarii care au intraznit sa faca reclamatie. A doua zi, toate masinile din parcare erau fie zgariate, fie stropite cu picaturi de lichid de frana, pentru ca locatarii scarii nostre sa stie cum sta treaba. In ceea ce priveste modificarile din apartament, acestea sunt evidente si pot fi constatate de oricine intra in alimentara, adica doi pereti de rezistenta ai blocului de 10 etaje au fost dati jos, iar pe peretii locatarilor de la etajele 1 si 2 au aparut fisuri vizibile. Drept urmare a fost sesizat serviciul disciplina in constructii, brasov. Angajatii de aici au venit, au constat, dar nici o masura nu au luat. Este evident ca proprietara cu pricina, si-a pus absolut toate cunostintele si pilele in miscare, organele staului ajungand pana acolo incat sa ignore astfel de abateri si infractiuni grave!!! Iata de ce, am ajuns la concluzia ca doar cu noua asociatie de locatari am avea o sansa reala de a ne dobandi linistea....dar care sa fie acele cai,care ne-ar aduce aceasta liniste?
Sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii
ynocentta a scris:n
nSesizati oficial inspectoratul de stat in constructiin
nn

Teoretic sesizarea se va finaliza, in cel mai bun caz, cu o amenda, obligatia de a reface configuratia initiala, sau de a face o modificare aprobata. Sau poate carciumarul, acum ca este deja cunoscut, se multumeste sa vanda direct prin geam. :)
Asa este cand nu vrem sa ne punem rau cu unii; cine vrea sa nu supere pe nimenea, termina prin a supara pe toata lumea. Daca oamenii si-au dat acordul pentru infiintarea societatii, iar cei care nu si l-au dat nu au atacat atunci in justitie infiintarea ei, acum nu se poate face mai mult decat s-a facut, adica plangere la politie. Plangere ca ce? Ca nu ne plac betivii, drogatii, "defavorizatii"? Unii locuiesc langa calea ferata ...
Ce-l paste pe carciumar? Pai ceea ce il paste si pe nesimtitul de la volan: le ia fata la toti pana ce intalneste un nesimtit la fel de mare ca si el, si atunci auzim la stiri. Adica un disperat o sa-si piarda rabdarea intr-o zi cu liberul intreprinzator...
@hotumattua
Inspectoratul de stat in constructii,detine legislatie stricta si severa,nu accepta
de a face o modificare aprobata

Pe de alta parte,referitor la
cand nu vrem sa ne punem rau cu unii; cine vrea sa nu supere pe nimenea, termina prin a supara pe toata lumea
,cunoasteti zicala "ca sa faci omleta,trebuie sa spargi oualele..."
Adica un disperat o sa-si piarda rabdarea intr-o zi cu liberul intreprinzator...

De regula,nu este indicat de solutionar diferendele sub impulsul starii de moment de nemultumire si avand in vedere "combatantii" aflati sub influenta licorilor bahice,este de preferat apelarea la autoritati

Alte discuții în legătură

Vecin care a demolat parterul mihaelapurice mihaelapurice Avem pe scara la parter( ap. cu 4 camere pe colt) un vecin care a construit un balcon , cat tine apartamentul sau si a demolat 4 pereti exteriori + in interior ... (vezi toată discuția)
Are sau nu dreptate sa ridice doi pereti din bca la intrarea in scara daca nu detine autorizatie de constructie? Asofiei Marius Ionut Asofiei Marius Ionut Buna ziua tuturor! Va rog sa ma lamuriti intr-o speta! Daca, asociatia de locatari, a ridicat la intrarea in scara, doi pereti din BCA (doar pentru ca o vecina ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)