avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin care a demolat parterul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin care a demolat parterul

Avem pe scara la parter( ap. cu 4 camere pe colt) un vecin care a construit un balcon , cat tine apartamentul sau si a demolat 4 pereti exteriori + in interior pt a face spatiu comercial. Am sesizat politia locala si Inspectoratul in Constructii , care ne-a comunicat ca au autorizatie de constructie, iar pentru structura de rezistenta sa ne adresam asociatiei de proprietari pt. a cere o expertiza autorizata. Mentionez ca locatarii nu au fost instiintati pt spatiu comercial.
Administratora nu doreste aceasta expertiza, deoarece trebuie suportata de toti locatarii, si nu doreste nici adunare generala. Toata scara doreste aceasta expertiza, bl.avand 6 scari, la toate fiind demolat si facut spatii comerciale la parter. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: mihaelapurice , utilizator 18:39, 24 Noiembrie 2016
mihaelapurice a scris:


Administratora nu doreste aceasta expertiza, deoarece trebuie suportata de toti locatarii, si nu doreste nici adunare generala. Toata scara doreste aceasta expertiza, bl.avand 6 scari, la toate fiind demolat si facut spatii comerciale la parter. Ce putem face?


La dvs. administratora este cea mai cea din cele mai cele - adica daca dansa doreste, ati sarit ca supusii austieci, daca nu vrea dansa, asa ramane...
Daca in AG ati hotarat sa suportati aceasta expertiza, domnia sa administratora poate sa se de-a cu fundu' de pamant...
Daca tot vreti sa faceti ceva, porniti cu actionarea in judecata a cetateanului care nu tzine cont de nimic, iar in instanta solicitati expertiza tehnica. Chiar daca acum o sa o achite as. prop., solicitati in instanta ca expertiza sa fie suportata de proprietarul demolator.

Sunt nelamurit cum organele statului - platiti de catre noi, pe care i-ati sesizat, v-au dat asemenea raspunsuri... Chiar asa? (Sa inteleg ca aveti sesizari scrise si raspunsuri asemenea, da?). Daca nu aveti raspunsuri scrise, reluati procedura in scris cu inregistrarea sesizarilor!
Succes!
Buna seara,
Este vorba de pereti de BCA deci fara rezistenta?
Structura blocului este cu pereti portanti sau pe grinzi?
Daca era pe pereti portanti disciplina in constructii si Inspectoratul in constructii va si evacuau pana acum.
Fiind pe grinzi, acei pereti ne facand parte din structura de rezistenta, v-au trimis la instanta sa pierdeti banii de pomana.
Mulțumesc, avem aceste raspunsuri.
Pereții sunt de beton cu fier armat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reamenajare interioara apartament cf legii 50/1991 soazig soazig Am nevoie de un sfat in legatura cu aplicabilitatea legii 50/1991. La art 11 al legii sus-mentionate se specifica ca nu este nevoie de autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Cum ne readucem linistea scapand de spatiul comercial amenajat la parterul blocului cristian2702 cristian2702 Buna ziua, Va rugam sa ne sfatuiti cum putem retrage autorizatia de functionare a unui magazin gen alimentara, care functioneaza la parterul scarii noastre de ... (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)