avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ARE SAU NU DREPTATE SA RIDICE DOI PERETI DIN BCA LA ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ARE SAU NU DREPTATE SA RIDICE DOI PERETI DIN BCA LA INTRAREA IN SCARA DACA NU DETINE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE?

Buna ziua tuturor! Va rog sa ma lamuriti intr-o speta! Daca, asociatia de locatari, a ridicat la intrarea in scara, doi pereti din BCA (doar pentru ca o vecina e lezata de galagia copiilor), desi asociatia sustine ca doreste sa faca curatenie in casa scarii... fara sa detina autorizatie de constructie, poate fi trasa la raspundere din punct de vedere legal? Eu spre exemplu, nu doresc amplasarea acelui perete pe partea mea intrucat imi ia orice vizibilitate, practic ma priveaza. plus ca exista si un contoar de gaz, iar prin construirea acelor pereti, au format un unghi inchis. Mentionez ca oamenii nu au fost informati transparent vis-a-vis de ceea ce cuprinde exact curatenia, IN CASA SCARII. Ei au inceput direct cu FATA SCARII (AFARA)... unde au ridicat doi pereti. Spun ei pentru sustinere... DAR PERETII SUNT DIN BCA. Plus ca nu au ce sa sustina... nu e o sarcina care poate pune in pericol vieti omenesti. E aberant. E impardonabil, ca pentru lucrul asta sa ceara 50MIL. manopera! Lucratorii care se ocupa de asta, nici nu au forme legale de angajare. Multi vecini nu sunt de acord cu acei pereti, dar asociatia profita ca au deja semnaturile obtinute, initial, mintindu-i a vor face curat in scara. De fapt si de drept, asociatia acum, cere alti bani pentru curatenia in scara, 120 MIL. Iar daca varuaiala necesita glet, pretul se ridica la 200 MIL. Madamme de la asociatie, spune a nu are nevoie de autorizatie de la Primarie. Are dreptate, atata timp cat a modificat fatada blocului, privandu-ma efectiv de niste drepturi morale? Nu am nicio vedere. Mi-a luat si lumina din bucatarie. Fatada blocului este rau modificata zici ca intri efectiv intr-un cavou. Cui ma pot adresa in acest sens, astfel incat sa determin asociatia si gasca lor de hoti, impreuna cu vecina mea, care a venit cu geniala IDEE de a face cei doi pereti, sa nu-i mai ridice. Ma arat dispus sa merg si la CEDO daca e necesar! In baza carui Temei legal ma pot adresa autoritatilor competente si care sunt aceste autoritati? Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Asofiei Marius Ionut , utilizator 19:12, 8 August 2018
Nu este nevoie sa ajungeti pana la CEDO, pana acolo e cale lunga!
Faceti sesizari la primarie, la disciplina in constructii si la Inspectoratul de sta in constructii.
Puteti sesiza telefonic si politia locala sa constate la fata locului executia lucrarii fara autorizatie de constructie.
Alta sesizare o puteti face in atentia Inspectoratului teritorial de munca cu privire la utilizarea oamenilor fara forme de angajare.
Initial sesizati oficial disciplina in constructii din primarie
Numar de telefon:
0232.244.621 (Fix) Adresandu-ma telefonic, celor de la Inspectoratul de Stat in Constructii, mi s-a raspuns ca nu e de competenta lor aceasta speta, dirijandu-ma spre Primaria Municipiului Iasi. Incet, dar sigur, incep sa ma demoralizez. De ce nu isi face imeni serviciul ca in manual? De ce trebuie sa imbatranim pana ne gasim dreptatea? De ce legea nu se aplica pentru toti, si de ce naiba a ridicat asociatia doi pereti in fata scarii unde locuiesc? Nu vad nicio noima. Exista cineva, pe aici, care ma poate indruma in pasi concreti ce pot face spre rezolvarea acestei nelegiuiri? Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ne readucem linistea scapand de spatiul comercial amenajat la parterul blocului cristian2702 cristian2702 Buna ziua, Va rugam sa ne sfatuiti cum putem retrage autorizatia de functionare a unui magazin gen alimentara, care functioneaza la parterul scarii noastre de ... (vezi toată discuția)
Vecin care a demolat parterul mihaelapurice mihaelapurice Avem pe scara la parter( ap. cu 4 camere pe colt) un vecin care a construit un balcon , cat tine apartamentul sau si a demolat 4 pereti exteriori + in interior ... (vezi toată discuția)
Zid daramat Adriana68 Adriana68 Buna ziua, In locul in care locuiesc exista o camara ce poate fi daramata. Vecinul care s-a mutat deja a dat-o jos, dar, pe langa aceasta a mai \\"umblat\\" ... (vezi toată discuția)