avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zid daramat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zid daramat

Buna ziua,
In locul in care locuiesc exista o camara ce poate fi daramata. Vecinul care s-a mutat deja a dat-o jos, dar, pe langa aceasta a mai "umblat" la un perete care nu stiu daca e de rezistenta sau nu.
Nu are autorizatie pentru camara, dar nici nu a anuntat ce vrea sa faca si nici nu vrea sa spuna nimic.
Unde ne putem adresa, acum, dupa producerea evenimentului ?
Mai poate veni cineva in control ? Nu e prea tarziu, ? Poate spune ca a fost daramata mai demult ?
Unde putem face sesizare ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:34, 30 Iulie 2015
Conform dispozitii in vigoare proprietarul poate interveni asupra proprietatii sale cu respectarea dispozitiilor in vigoare referitor la autorizarea constructiilor
Toate interventiile/modificarile asupra formei initile a constructiei trebuie sa fie consemnate in cartea tehnica a imobilului
Asociatia de proprietari pentru clarificare legalitate interventie,poate sesiza oficial disciplina in constructii din primarie si inspectoratul de stat in construcii
Multumesc, inteleg ca numai asociatia de proprietari poate face sesizare, nu eu ca persoana fizica.
Multumesc pentru raspuns,
Oricine poate sesiza, nu numai asociatia.
Cei care se ocupa de rezolvarea unor asemenea sesizari sunt specialistii de la "Serviciul de urbanism si afisaj stradal" din cadrul Politiei locale.
Gasiti adresa lor (telefon, email pe net) si trimiteti sesizarea cu datele dumneavoastra si ale vecinului.
Pot face sesizarea fara nicio dovada ? Ce pot sa spun este ca timp de-o saptamana au spart incontinuu.

Multumesc,
Da. Puteti sesiza ca auziti cum darama peretii si vreti sa se verifice daca aceasta se face legal si fara a pune in pericol rezistenta blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perete bucatarie Adriana68 Adriana68 Doresc sa daram un perete in bucatarie ( nu este de rezistenta ), este de fapt un perete de camara. Imi trebuie autorizatie de demolare? La noi toti vecinii ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament ika ika Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect:: vecinul meu care locuieste in acelasi bloc cu mine in apartamentul de la etajul imediat superior, a ... (vezi toată discuția)
Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)