avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare apartament

Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect:: vecinul meu care locuieste in acelasi bloc cu mine in apartamentul de la etajul imediat superior, a darimat pereti , inclusiv pereti de rezistenta, a schimbat traseelel comune de alimentare cu apa , traseele de evacuare apei menajere, .Toate aceste modificari au dus la infiltrarea apei si deteriorarea tavanelor si peretilor mei, deteriorarea instalatiei electrice.Deasemeni produce des si inundatii.
Ce pot face s-a il determin sa nu ma inunde si sa isi refaca instalatiile sanitare , conform proiectului initial astfel incit sa nu mai am probleme?
Va multumesc.
Aveti asigurare facultativa a locuintei ?
Legea care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari prevede
Articolul 11
(1)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
Articolul 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.


Articolul 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Nu am asigurare facultativa pentru locuinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
elga50, moderator
Aveti varianta sa recuperati prejudiciul cauzat de vecin prin modificarile executate la apartament,actionand in instanta vecinul in temeiul disp art 18 din L nr 230/2007
Sesizati serviciul de urbanism din cadrul Politiei locale. Spuneti-le tot ce stiti despre modificarile facute de vecinul dumneavoastra si de efectele negative pe care le suportai acum. Solicitati sa constate si sa-l oblige la intrarea in legalitate. Va asigur ca nu-i va fi usor vecinului dumneavoastra.
Daca cineva darama peretii de sustinere e nebun. Cunosc un caz la Constanta unde a facut asa ceva si a inceput sa se lase si sa crape grinda si rapid au pus sine de cale ferata de sustinere si apoi s-au mutat. Poti darama tot blocul cu asa ceva. Fara aprobari nu se poate darama nimic. Discutati la primarie ce si cum.

Alte discuții în legătură

Zid daramat Adriana68 Adriana68 Buna ziua, In locul in care locuiesc exista o camara ce poate fi daramata. Vecinul care s-a mutat deja a dat-o jos, dar, pe langa aceasta a mai \\"umblat\\" ... (vezi toată discuția)
Amplasare garaj erd_h erd_h unul dintre proprietarii de garaje de pe domeniul public si a extins garajul pana in apropierea de peretele casei mele. Pana acum erau aprox 2 m intre peretele ... (vezi toată discuția)
Marire baie apartament fara autorizatie vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua,de curand am spart un perete de debara pt a marii baia si acum m-am trezit cu politia locala la usa...care a venit in urma unei sesizari facute de un ... (vezi toată discuția)