avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare apartament

Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect:: vecinul meu care locuieste in acelasi bloc cu mine in apartamentul de la etajul imediat superior, a darimat pereti , inclusiv pereti de rezistenta, a schimbat traseelel comune de alimentare cu apa , traseele de evacuare apei menajere, .Toate aceste modificari au dus la infiltrarea apei si deteriorarea tavanelor si peretilor mei, deteriorarea instalatiei electrice.Deasemeni produce des si inundatii.
Ce pot face s-a il determin sa nu ma inunde si sa isi refaca instalatiile sanitare , conform proiectului initial astfel incit sa nu mai am probleme?
Va multumesc.
Sesizati ISC (ei sunt implicati in faza de autorizare a constructiilor si in faza de receptie si dau si sanctiuni), Politia Locala (ei fac receptia constructiilor si dau si sanctiuni) si Primaria de care tineti (ei emit autorizatia de construire pentru dosare complete si emit actele premergatoare receotiei). Notificati de asemenea vecinul si puneti-l in intarziere pentru daune si eventuale efecte viitoare dar nu cuantificati suma, eventual somati-l prin executor sau avocat. Daca, efectele distrugerilor (i) sunt vizibile puteti face procedura de constatare de urgenta a unei stari de fapt cu executorul iar daca (ii) efectele nu se vad, atunci faceti procedura de asigurare de dovezi si cereti expertiza tehnica - pentru ambele va trebuie, in cazul dvs , avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
Petru Hobincu, Consilier juridic
Adriantot a scris:

Sesizati serviciul de urbanism din cadrul Politiei locale.


Politia nu detine serviciu de urbanism
Autoritatea publica locala=Primaria ,detine serviciu de urbanism

Serviciul de Disciplina in Constructii din cadrul Politiei Locale. In unele locuri se cheama si Serviciul de Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal.
Exista "serviciul inspectie disciplina in constructii" in cadrul politiei locale a primariei Sector 1 Bucuresti sunati la 0219540 pentru relatii !
ynocentta a scris:

Adriantot a scris:

Sesizati serviciul de urbanism din cadrul Politiei locale.


Politia nu detine serviciu de urbanism
Autoritatea publica locala=Primaria ,detine serviciu de urbanism


Poate nu stiti dumneavoastra sau in localitatea dumneavoastra se numeste putin altfel dar in multe orase mari primariile au in subordine Politia Locala iar in cadru Politiei locale exsita cate un serviciu care se ocupa de urbanism, afisaj stradal si altele de acest gen.
Daca e sa despic firul in patru, va spu si eu ca nu exista nicaieri vreoi institutie care sa se numeasca "Autoritatea publica locala" asa cum spuneti dumneavoastra.
Cu oaczia asta va reamintesc si faptul ca ati indrumat de sute de ori utilizatorii sa se adreseze "organelor competente" sau "autoritatilor competente" fara a preciza ce inseamna asta, care sunt acele organe competente, primaria, prefectura, ISU, ISJ, Guvernul...
Sigur ca dumnaevoastra emanati asemenea enormitati numai pentru ca nu aveti altceva de facut, nu aveti activitate si doriti sa va creasca ratingul pe acest forum.
In speranta ca stiti, cunosteti sensul expresiei, va sugerez sa mai puneti frana acestor postari fara sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zid daramat Adriana68 Adriana68 Buna ziua, In locul in care locuiesc exista o camara ce poate fi daramata. Vecinul care s-a mutat deja a dat-o jos, dar, pe langa aceasta a mai \\"umblat\\" ... (vezi toată discuția)
Amplasare garaj erd_h erd_h unul dintre proprietarii de garaje de pe domeniul public si a extins garajul pana in apropierea de peretele casei mele. Pana acum erau aprox 2 m intre peretele ... (vezi toată discuția)
Marire baie apartament fara autorizatie vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua,de curand am spart un perete de debara pt a marii baia si acum m-am trezit cu politia locala la usa...care a venit in urma unei sesizari facute de un ... (vezi toată discuția)