avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept penal

Buna ziua din nou, as mai avea o intrebare daca nu deranjez. In speta sotul meu pe data de 13.05.2009 a fost prezent la pronuntare, care s-a amanat pe data de 21.05. respectiv pe data de 28.05 data la care el nu a mai fost prezent. Sentinta s-a dat cu drept de recurs in 10 zile de la pronuntare. Intrebarea mea este daca trebuia sau nu sa i se comunice sentinta?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:04, 21 Decembrie 2011
N-are legatura pronuntarea cu comunicarea. Oricum nu se comunica in penal sentinta, doar din cand in cand se mai comunica minuta, si obligatoriu dc. inculpatul e arestat sau detinut, chiar si in alta cauza.
Multumesc frumos. Sotul meu la aceea vreme era liber , doar ca nu a stiut cand e pronuntarea si a asteptat ca instiintarea sa-i vina acasa ceea ce s-a dovedit a fi total gresit pt ca l-au luat si nu a mai apucat sa faca apel.
Din pacate, trebuia sa se intereseze permanent despre sentinta, la arhiva penala a instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inculpat arestat in alta tara Irina S. Irina S. Situatie inedita: Inculpatul isi alege aparator intr-un dosar penal. La un moment dat nu il mai cauta pe avocat. Intrucat inculpatul nu apucase sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Apel Adyonela Adyonela Buna seara. Pe 15 decembrie 2010, s-a respins apelul inculpatului T.A. ca fiind nefondat. In cat timp de la respingerea apelului trebuie sa apara motivarea ... (vezi toată discuția)
Procuror cercetasa cercetasa recurs loviri si alte violente cum aflu daca a facut recurs si procurorul impotriva mea -inculpat? daca nu am avocat pot vedea dosarul la ... (vezi toată discuția)