avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate!

Buna ziua,

Contractul colectiv de munca la nivelul unitatii in care imi desfasor activitatea a fost incheiat in Noiembrie 2010, valabil doi ani de zile, in conformitate cu prevederile legii 130/1996, lege care a fost abrogata prin prevederile legii 62/2011 Art. 224! Tot in legea 62/2011 Art. 152 este specificat faptul ca, virgula, "Contractul colectiv de munca nu poate fi denuntat in mod unilateral"! In ciuda acestor lucruri, am primit notificare din partea angajatorului ca acesta denunta contractul colectiv de munca in conformitate cu Art 129 aliniatul 3 din legea 62/2011, motivand acest lucru prin faptul ca prezentul contract colectiv de munca a fost incheiat sub vechea lege care permitea denuntarea unilaterala a contractului! As dori o explicatie argumentata legal, daca este posibil ca si contractul sa fie denuntat unilateral atat timp cat acesta expira peste un an si avand in vedere faptul ca vechea lege este abrogata!

Cu mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:18, 21 Decembrie 2011
Parerea mea este ca art.152 din Legea nr.62/2011 se refera la c.c.m. incheiate in baza acestei legi ...

Legea nr.130/1996 nu face nicio referire la denuntarea unilaterala a c.c.m., si anume :
Art. 33. - (1) Contractul colectiv de muncă încetează:
a) la împlinirea termenului sau la terminarea lucrării pentru care a fost încheiat, dacă părţile nu convin prelungirea aplicării acestuia;
b) la data dizolvării sau lichidării judiciare a unităţii;
c) prin acordul părţilor.
(2) Contractul colectiv de muncă poate înceta la reorganizarea persoanei juridice, în raport cu modalitatea specifică în care are loc reorganizarea.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupuse abuzuri angajator! Raul Oprita Raul Oprita Buna seara, contractul colectiv de munca la nivel de unitate, in unitatea in care imi desfasor activitatea, a fost incheiat la data de 17 Noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Cum poti \'iesi\' dintr-un CCM semnat la nivel de ramura. Mai corect - poate fi un CCM la nivel de sector activitate/ramura denuntat in cursul ... (vezi toată discuția)
Nu exista contract colectiv de munca la ora actuala? tu_tu tu_tu Nu exista in momentul de fata contract colectiv de munca la nivel national in vigoare???? cica Legea 130/1996 a fost abrogata?!?!?! (vezi toată discuția)