avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces amenintare si lovituri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces amenintare si lovituri

Buna ziua.

Sunt noua pe acest site dar caut sa angajez un avocat foarte bun care sa ma ajute in urmatoarea problema:
Eu, sotul meu si copilul meu in varsta de un an locuim impreuna cu cumnata mea in apartamentul socrilor mei. Acum cateva zile a aparut o discutie in casa intre sotul meu si cumnata mea din cauza faptului ca fiul meu a spart accidental un vas de-al ei. Prietenul cumnatei mele (aflat in vizita) l-a lovit de mai multe ori pe sotul meu, m-a lovit si pe mine si ne-a amenintat cu moartea. Martori la aceste scene a fost si fiul meu dar si fiicele altei cumnate ale mele, la fel de mici. Mentionez ca sotul meu nu a ripostat in niciun fel si nu am depus plangere la politie pentru ca cumnatea mea a promis ca nu-l va mai aduce in casa pe individ.

Dar ieri au venit din nou amandoi cu scandal, individul a sarit sa-l loveasca pe sotul meu care era in brate cu fiul nostru. Din fericire sotul meu i-a barat lovitura cu antebratul. Insa fiul nostru este foarte speriat din acel moment. Comportamentul lui pare a fi a unui copil abuzat pentru ca plange isteric si se sperie de orice zgomot sau miscare brusca. Mai mult, imita tonul agresiv si ameninta ca da "na-na". El nu a mai vazut pana acum niciun astfel de comportament, ba mai mult, este un copil foarte linistit si inteligent.

Sotul meu a depus in dimineata aceasta o plangere la Politia din Popesti (locuim intr-un complex rezidential langa Bucuresti) si a mers la IML.

Vrem sa-l dam in judecata pe individ pentru agresiune, dar si pentru amenintari repetate cu moartea sau violenta. Caut un avocat care sa-mi garanteze faptul ca nu ne vom pierde inutil timpul prin tribunale. Mai specific ca sotul meu nu a ripostat in niciun fel la loviturile lui si nici nu l-a provocat.

De asemenea, vreau sa stiu daca il pot acuza de traumele suferite de catre copilul meu din cauza lui si cum pot dovedi asta. Cred ca de fapt asta este lucrul cel mai important pentru care noi vrem sa-l facem pe individ sa plateasca pentru ce s-a intamplat.

Astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.

Va multumesc
Ioana
Cel mai recent răspuns: ioana999 , utilizator 18:34, 16 Ianuarie 2012
Indiferent de avocat o sa pierdeti cel putin 2 ani cu acest proces.In cel mai fericit caz 1 an la politie si parchet plus inca un an cel putin la instanta.
Va multumesc doamna avocat pentru raspuns, desi, citind printre randuri, pot intelege de la dumneavoastra ca mai bine o lasam balta.
Suntem dispusi sa ne asumam acest risc daca doar asa il vom speria macar putin si va sti ca nu poate face "legea" singur si oricand doreste cu pumnul.
As avea nevoie de un avocat in acesta caz. As vrea sa angajez pe cineva specializat in astfel de procese civile.

De asemenea, vroiam sa intreb ceva: daca am facut reclamatie la politie care este termenul limita pana il va cita politia la declaratie pe parat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hãrþuire ºi intimidare reclamant ºi martor în proces penal AdrianMG AdrianMG Bună Ziua! Am o întrebare: Cu ceva timp în urmă, un vecin din blocul de locuinţe în care locuiesc a ameninţat-o pe mama mea cu moartea, apoi pe toţi ... (vezi toată discuția)
Lovire minor 1 an si 3 luni deea12 deea12 Buna ziua, as dori sa ma ajutati daca se poate. Istoric: Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu avem un baietel de 1 an si 4 luni si suntem in asteptarea ... (vezi toată discuția)
Sunt urmarita, ce pot face? elli20 elli20 Daca sunt urmarita de cineva, iar in trecut m-a amenintat cu moartea si are o plangere penala la politie, dar continua sa ma urmareasca, care este calea legala ... (vezi toată discuția)