avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt urmarita, ce pot face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt urmarita, ce pot face?

Daca sunt urmarita de cineva, iar in trecut m-a amenintat cu moartea si are o plangere penala la politie, dar continua sa ma urmareasca, care este calea legala pentru a-l impiedica sa ma urmareasca?Imi este frica sa ies din casa, nu stiu ce sa mai fac>>>:-/
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:22, 24 Octombrie 2010
Adresati-va - in acelasi timp - politiei comunitare si parchetului.
Cui? Politiei comunitare? Astia sunt paznici de parcuri , piete si curata strazile de aurolaci!Sa fim seriosi! Plangerea se face la parchet si la politie! B-)
In conditiile in care puteti sustine si proba in conditiile legii,ca respectiva persoana va creaza o reala stare de teama si panica ,aveti dreptul legal a sesiza autoritatile in drept
Daca impotriva respectivei persoane exista promovata plangere ,care se afla in cercetare,aveti dreptul sa reveniti la autoritatea responsabila ,cu precizarea continuarii actelor/actiunilor care va creaza stare de teama si panica
Evident ca plangerea penala se depune la politie sau parchet, insa nu trebuie sa substimam nici rolul Politiei Comunitare.Daca urmaritorul ii creeaza probleme in timp ce se afla pe strada si prin apropriere e vreun politist comunitar, ar trebui sa nu apeleze la el? Sa sune la 112 ? pai pana ajung ei..cine stie.
Cred ca trebuie sa apeleze la orice organ , aparator al ordinii publice fiindca aceste organisme sunt anume create pentru ca cetatenii sa se simta mai in siguranta cand ies din casa.
:offtopic:@Mihai, nu crezi ca e cum spun eu? Si ca ar trebui sa editezi mesajul anterior si sa ii dai o nota mai eleganta? :)
Politia comunitara ,din fericire,nu are nici logistica,nici personalul calificat corespunzator care sa intreprinda astfel de actiuni.
Ca o parere personala,cred ca acest organism,nici nu face cinste si nici nu trebuie sa existe,fata de structura profesionala si umana pe care o are si mai ales cred ca la ora actuala la gradul nostru de maturitate politica,nu ne putem inca permite sa avem politisti subordonati primariilor.

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa ar putea sa primeasca? KATYY KATYY Citat la parchet in dosarul penal cu art.193 infractiune cu amenintare un politist primeste vreo pedeapsa sau nu?Mentionez ca eu nu am putut sa fiu prezenta ... (vezi toată discuția)
Fostul iubit ma ameninta! anamaria18 anamaria18 Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)